Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Лудогорец" първи в класирането след успех над "Пирин"

Джоди Лукоки, "Лудогорец"
Снимка: БГНЕС

Отборът на "Лудогорец" ще зимува на върха в класирането на Първа футболна лига. В последен мач от есенния полусезон шампионите надиграха състава на "Пирин" с 2:0 като гости и се завърнаха на първото място в таблицата с точка повече от втория ЦСКА - София.
Клаудиу Кешерю и Джоди Лукоки осигуриха победата на "Лудогорец" с попадения през първото полувреме.
"Лудогорец" започна без голяма част от титулярите като Натанаел, Вандерсон, Марселиньо, Светослав Дяков, Козмин Моци и Сисиньо, които получиха почивка за предстоящия мач за Купата на страната срещу ЦСКА - София в четвъртък. "Лудогорец" доминира тотално и още с началния съдийски сигнал обсадиха наказателното поле на домакините.
Джоди Лукоки и Клаудиу Кешерю направиха пропуски в първите минути, но до почивката се реваншираха, като вкараха по един гол. Кешерю откри резултата в 31-а минута от фаул. Румънецът се възползва от пролука в стената на "Пирин" и промуши топката в мрежата.
Две минути по-късно поредна многоходова атака на "Лудогорец" завърши с асистенция на Кешерю към непокрития Лукоки, който отблизо прати топката във вратата на "Пирин".
През втората част мачът се доиграваше, а "Лудогорец" отново бе пълен господар на терена. В 62-а минута Върджил Мисиджан стреля опасно от границата на наказателното поле, но вратарят на "Пирин" Благой Макенджиев с поредна добра изява изби в корнер. Две минути по-късно ситуацията се повтори - Мисиджан проби в наказателното поле, но Макенджиев отново бе на мястото си и спаси.
Влезлият като резерва Вандерсон също бе близо до гола, но ударът му премина на сантиметри от левия страничен стълб.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени