Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кремъл: Вече няма нужда от мащабно присъствие на руски военни в Сирия

Дмитрий Песков
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Вече няма нужда от мащабно присъствие на руски военни в Сирия, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от Ройтерс. Той уточни, че руските военновъздушни сили ще нанасят конкретни удари по цели на джихадистите, ако е необходимо. Вчера руският президент Владимир Путин нареди армията да започне изтегляне от Сирия, тъй като работата й в голяма степен е приключила.

Междувременно част от руските войски, разположени в Сирия, се завърнаха днес в Русия. Така започна изтеглянето на "значителна част" от руските сили в страната, обявено от президента Владимир Путин, съобщи министерството на отбраната, цитирано от Франс прес.

Батальон от военна полиция от Южния военен окръг на Русия, изпратен в Сирийската арабска република, е прехвърлен с два военнотранспортни самолета на летището в Махачкала, столицата на руската република Дагестан, уточни в комюнике армейското командване. От друга кавказка република, Северна Осетия, са предислоцирани в постоянните си бази и бомбардировачите Ту-22 М3, нанасяли от северноосетински летища удари по цели в Сирия.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!