Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Богдан Николов: Въпреки финансовите затруднения федерацията закри успешен сезон

Моята награда за тези години е, че преди седмица получих инфаркт, сподели той

Снимка: БФ Мотоциклетизъм

Успешен сезон за българските състезатели. Най- успешният, въпреки трудното финансово положение, което вече е нормално за федерацията. Отдавна не се надявам на държавата. Всичко, което през години досега сме направили, не е само моя заслуга. Това е заслуга на самите състезатели, на техните семейства и на хората, които ги подпомагат. Моята награда за тези години е, че преди седмица получих инфаркт. Не е нормално, при толкова отличия, да нямаш финансиране. Оправданието е, че това е комерсиален спорт. Ако тръгнем да гледаме кой спорт е комерсиален, то първият е тенисът и трябва да спрем да говорим. Това мнение, че сме комерсиален спорт е на министър Кралев и всички трябва да се съобразяват с него, това заяви специално за предаването „На финала“ президентът на БФ мотоциклетизъм Богдан Николов по време на специалната гала вечер, с която централата закри сезона, организирана от Българската федерация по мотоциклетизъм.

През годината заложих моята собствена къща в Плевен, като ипотека в полза на задълженията, които има федерацията. Така получихме правото европейските ни шампиони и техните подгласници да са с български лиценз. Тази ипотека е до края на 2018-а година. През следващата година пак ще имаме лицензи, но ако на 31-ви декември 2018-а федерацията не успее да си върне задълженията, които към днешна дата са 850 000 евро за таксите за Гран При България от 2011 до 2014, къщата ще бъде взета и състезателите пак ще имат права, допълни Николов.

На церемонията бяха наградени европейските и републиканските шампиони и техните подгласници за 2017-а година. Специален гост беше президентът на Световната мотоциклетна федерация за Европа д-р Волфганг Сръб, който получи специален плакет за заслуги в развитието и подпомагането на българския мотоциклетен спорт.

Спортната редакция на БНР получи награда за отразяването на състезанията по мотоциклетизъм през сезон 2017, както и за медийното партньорство на кампанията на БФ Мотоциклетизъм "Не сме сами на пътя"!

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени