Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В. Радев: 33 са загиналите служители на МВР, чиито деца подпомагаме

Деца на загинали и пострадали полицаи са подпомогнати от кампанията, организирана от ръководството на МВР

Снимка: МВР

Най-малкото дете на загинал служител на МВР е момиченце на 4 години, а сред най-големите има ученици на 17. Това заяви днес вътрешният министър Валентин Радев.

За поредна година децата получиха подаръци от ръководството на министерството, както и парична помощ, събрана с благотворителни СМС на номер 1866.

Общо 97 са децата на загинали и пострадали при изпълнение на служебните си задължения полицаи и пожарникари, отчете Радев:

До средата на тази година са събрани малко над 51 хиляди лева в националната дарителска кампания, благодарение на тези, които, примерно, са пуснали SMS.

Няма друга професия или са много малко тези професии, които са толкова благородни. Полицаят, пожарникарят и изобщо служителят на МВР, има важна задача да прави добро за другите в мирно време. Да, но и в мирно време те са в риск.

В кампанията тази година участват и много фирми, които са осигурили на децата на загиналите полицаи ваучери от хипермаркети.

Общо 33 са загиналите служители, чийто деца получават помощ по програмата, обясни Радев.

25 полицаи, 5 пожарникари и 3 други загинали. Умножете го, примерно, по 3-4 – това пък са пострадалите и тежко увредени -  така че на всички тези хора да  подпомогнем малко, колкото можем, дечицата.

Целият репортаж чуйте в прикачения звуков файл. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени