Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Божана Апостолова: Пиша за това, което ме заобикаля

Снимка: БГНЕС

Книгите на по-млади и по-установени автори ще представи издателство „Жанет 45“ на започналия в София Панаир на книгата. Това разкри писателката и основателка на издателството Божана Апостолова в интервю за предаването „12+3“.

Честит Есенен панаир на книгата. Благодарна съм, че той остана в НДК. Дължим го на действащия и добър министър (на културата) Боил Банов – заяви Апостолова.

Самата тя ще чете свои стихове в рамките на поетична вечер на книжното изложение.

Апостолова представи на слушателите и някои от авторите на издателството, чиито нови книги ще имат премиера или които читателите ще могат да срещнат на панаира.

Днес е представянето на най-новият роман на Силвия Томова – „Грохот“.

Тя стана много известна с последния си роман, а този ще достави огромно удоволствие. Темата му не е съвременна, но пуска голям извор към съвремието – смята Апостолова

Днес между 18 и 19 ч. на щанда на „Жанет 45“ читателите ще могат да срещнат и вземат автограф и от младата поетеса Димана Йорданова. Божана Апостолова я представя така:

Димана Йорданова е младо момиче, което ме сбърка с великолепната си поезия. Талантливите Бог ги е избрал. Тя е избрана от Бог. Дано е жива и здрава и продължава да пише.

Преди Йорданова на щанда ще е още по-утвърдено име в поезията – Бойка Асиова.

Бойка Асиова е хиена в литературата. Много силна авторка, която с отличителен стил хваща различни теми от съвремието и по-минало време – описва я Апостолова.

Утре е премиерата на новия роман на Ангел Игов „Фини прахови частици“, допълни издателката. Също утре е и нейната поетична вечер.

Аз пиша за това, което ме заобикаля. Ако ме стигне любовта, пиша за нея. Ако ме стигне глупаво, хайванско, омерзително ежедневие – пиша за него, сподели Апостолова.

Целия разговор на Донка Стамболийска с Божана Апостолова чуйте от прикачения звуков файл.

Поетичната вечер с нейните стихове ще се проведе утре (13-и декември), на 5-ия етаж на НДК от 18ч., в рамките на Панаира на книгата.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени