Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

Прокуратурата издирва престъпленията на престъпната група с лекарствата, пише в заглавие на първата си страница вестник "Сега". Всекидневникът обяснява, че износът на лекарства не е престъпление, но седем души са обвиняеми като членове на организирана престъпна група, която се е занимавала с това. Измамите с дефицитни лекарства, които, вместо да отидат при пациентите, се продават скъпо в чужбина, няма как да се вършат без участие на лекари, аптекари и фактори в здравната каса, но няма нито един такъв обвиняем. Това са новините на прокуратурата 2 седмици след отчитането на "голям удар" срещу мафията с лекарствата след спешно съвещание при премиера Бойко Борисов, допълва изданието.
Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество е наложила запори на  издателя на "Капитал" и "Дневник" Иво Прокопиев заради приватизацията на "Каолин", осъществена преди повече от 17 години, пише "Капитал дейли". Изданието обяснява, че проверката  е била извършена по неясна процедура и методи. Но пък в хода й е установено, че приватизацията е била "незаконна", а оттам - и последвалите доходи от нея. Използвайки стила на медиите на Делян Пеевски, Георгиев нарече изданията "Капитал" и "Дневник" "групировка", а след това направи "кратка ревизия" на сделката за приватизация на "Каолин", за да покаже, че в процедурата са били допуснати много нарушения, коментира "Капитал дейли".
Вестник "Труд" допълва по темата, че "Прокопиев се е опитал да закрие 4 офшорки в Кипър заради теч на информация от проверката на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество".
"Двойно поскъпване на таксата за паркиране в центъра, по-евтин билет за градския транспорт, безплатни буферни паркинги и ограничение на движението на автомобили при прогноза за опасно мръсен въздух в София". Това са част от мерките, които Столичната община ще въведе, за да се бори със замърсяването. Част от тях е въвеждането на система за ранно предупреждение,  пише вестник "24 часа". 
"6200 огнестрелни оръжия и боеприпаси са иззети след проверка, започнала през март и продължила до септември, съобщава вестник "Монитор". 124 000 пушки и пистолети има в гражданите за самоотбрана. Това е завила зам-главният прокурор Ася Петрова. В това число не влизат ловните оръжия, е подчертала тя пред Нова тв. Петрова добави, че на МВР са дадени няколко разпореждания да направят регистър на разрешителните и оръжията, но те изтъквали, че нямат финансови средства, допълва "Монитор". 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени