Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Веска Волева: Истината за КТБ ще остане скрита, процес няма да има

Снимка: БГНЕС

Това е грабежът на века, който ще продължи до следващия век, за да изтече всякаква давност и да измрат хората, които са ограбени. Това заяви адвокат Веска Волева в коментар за предаването „Нещо повече“ относно днешния предизвестен провал на старта на делото за източването на КТБ. Основната причина е невъзможността на съда легитимно да призове и осигури присъствието в съдебната зала на основния обвиняем по делото – банкерът Цветан Василев.

Не мога да си представя как, при положение че цялата държава се интересува от това нещо, ти не знаеш какво става с адвокатите и не можеш да призовеш един човек на 100 или 200 километра от тука. Така става нашето правосъдие. Нередовни заседания, нередовни процедури,
смята Волева.

По думите й, обвинителният акт за източването на КТБ, който беше представен в края на лятото, е чакан 3 години и още 3 години ще се чака явяването на Цветан Василев. Според Волева прокуратурата не е положила нужните усилия да призове Василев, който се намира в сръбската столица Белград.

От 3 години Сърбия не отговаря на подадения от България иск за екстрадиране на бившия банкер, който е основният обвиняем в делото за източването на собствената му банка.

Всички знаем какво е станало, но на практика никога нищо няма да разберем. Няма да има и процес
, смята Волева.

Целият разговор с Волева чуйте в прикачения звуков файл. 
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени