Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Божидар Низамов се нуждае от финансова помощ за рехабилитация на говорните и слухови затруднения

Божидар Низамов е вече 10 годишен и се чувства добре, но не така стоят нещата при раждането му. Родителите кандидатстват многократно пред "Българската Коледа" за финансова помощ за рехабилитация на говорните и слухови затруднения.

Момченцето се ражда преждевременно, развива хронично-бъбречна недостатъчност, в последствие има проблеми с говора и слуха, разказва майката Елена Низамова:

Беше в кувиоз. На 6-месечна възраст, за съжаление, му се случи така, че настъпи остра бъбречна недостатъчност. Наложи му се урологична операция. След това Божидар развива хронично-бъбречна недостатъчност. Така или иначе в бъдеще ще ни предстои трансплантация на бъбрек. Затова и не можахме да обърнем внимание на слуха. Към 2-годишна възраст установих, че Божидар има проблем със слуха. Детето ми е тежкочуващо. Той е със слухови апарати. На медикаменти е и полагаме усилия за развитие на говора. /…/ Основното при тези деца е слухово-речевата рехабилитация. Финансите, които получавам от „Българската Коледа“, основно отиват за това.

Необходимостта от рехабилитация налага кандидатстването пред „Българската Коледа“.

Целия репортаж чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени