Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хор "Бодра песен" с нов албум преди коледния си концерт в Шумен

Хор "Бодра песен" с диригент Деница Узунова
Снимка: БНР

Носителите на приза "Музикант на годината 2015" - хор "Бодра песен" - Шумен с диригент Деница Узунова отпразнуваха рождения ден на състава и той навлезе в респектираща годишнина - 55-и творчески сезон.

След участие в предстоящия от 15 до 17 декември Втори национален фестивал на коледната и новогодишната песен в Хасково, на 19 декември, в навечерието на Игнажден, с песни хористите ще приветстват началото на коледните тържества в Шумен. Концертът ще започне в 18.30 ч. и в него ще участват всички състави на хоровата школа "Бодра песен".


Специално за празниците от "Бодра песен" готвят подарък за своята любима публика - нов компактдиск със записи, направени в залата, която носи името на основателката на хора - проф. Венета Вичева, както и от коледния концерт в столичната зала "България" през 2016 г., в който шуменските певци участваха по покана на Софийската филхармония и диригента Славил Димитров.

Как се готви обичаният шуменски хоров състав за празничния сезон разказа в интервю за предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт" ръководителката му Деница Узунова. Чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени