Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Документални истории за нашите любимци и за нас

БНР Новини
Снимка: Даниела Манолова

Големите заплашително – застращаващи и пагубно – вредни гранули станаха част от комфортното ни ежедневие, в коeто хем трябва да има място за домашни гальовници, хем грижите около тях трябва да са някак лесни, светкави.

Този фичър разказва една подобна история и, разбира се, в нея има много обич и всеотдайност както към домашното любимче, така и към целия материален, фотосинтезиращ и дишащ свят, която стои зад него. Нещата са свързани и затова малката програма за малката котка е едновременно с това и голяма и важна програма за природата, препускащия живот в големия град, за отделния живот и всички животи. Постижение на журналистиката и аудиодокументалистиката е, когато ужким конкретната и на пръв поглед отдавна отлетялата назад във времето история внезапно се оказва, че няма нужда от ъпдейт, че е хванала момента в такива щрихи, чувствата – в такива нюанси, конфликтите – в такава точност, че работи много месеци или години по-късно.
Това е фичър, чийто герой може и да сте вие.

Авторката Моника Александрова е добавила към своите преживявания наблюдение, размисъл, проучване, спонтанно откривателство в работата със звука и голяма любов към малката котка и всички останали малки любими неща около нас.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна