Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вицепрезидентът Йотова е на работно посещение в Солун

Илияна Йотова
Снимка: БГНЕС

Вицепрезидентът Илияна Йотова е на работно посещение в Солун. Гръцките медии подчертано отделиха внимание на срещата на българския вицепрезидент Йотова с гръцкия заместник-министър на вътрешните работи Мария Коля-Царуха, отговорен за района на Македония и Тракия.

В репортажи от събитието се акцентира на основните теми, обсъждани от двете страни. Коментарите цитираха българския вицепрезидент, която каза: Изправени сме пред прекалено много предизвикателства, за да си позволим да се задълбочаваме в миналото. Двете страни постигнаха пълно съгласие за развиване на пограничните райони.

Обсъдиха се и акцентите на българското европредседателство.

Българският вицепрезидент постави въпроса за мигрантската криза, актуален и за двете страни. Гръцкият заместник-министър изрази позицията на правителството с мнение, че "не е възможно да приемаме толкова много хора, а в същото време страните на север от нас да затварят границите си". Вицепрезидентът Йотова сподели опита си като евродепутат по въпросите на бежанците и близкото сътрудничество с гръцкия еврокомисар Аврамопулос.

На срещата със заместник-областния управител вицепрезидентът постави въпроса за интензивния туристически обмен и предложи засилване на проекти, свързани с култура и образование.

Днес вицепрезидентът Йотова е на среща с децата от българскито училище в Солун.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна