Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Манчестър Сити“ постигна 16-та победа

„Манчестър Сити“ разгроми с 4:1 „Тотнъм“
Снимка: ЕПА/БГНЕС

„Манчестър Сити“ продължи похода си към титлата в английското първенство по футбол с разгром с 4:1 срещу „Тотнъм“ в мач от 17-ия кръг на Висшата лига.

„Сити“ е с 16 победи и едно равенство от началото на сезона, което оставя отбора на Хосеп Гуардиола на първа позиция в класирането с актив от 41 точки и цели 14 пред преследвачите „Манчестър Юнайтед“ и „Челси“.

„Сити“ поведе в 14-та минута, когато Лирой Сане центрира от ъглов удар, а нападателите на домакините осигуриха празно пространство пред самата врата, където Илкай Гюндоган беше непокрит и вкара с глава.

Кевин де Бройне покачи на 2:0 в 70-та минута с мощен удар в близкия ъгъл на вратата на „Тотнъм“, а пет по-късно изработи и дузпа, която Габриел Жезуш пропусна.

„Сити“ не се повлия от изпуснатия шанс и бързо покачи на 3:0. В 80-та минута Рахийм Стърлинг се възползва от пас на Сане и вкара на празна врата, а в 90-та добави втория си гол, останал сам срещу Юго Лорис.

„Тотнъм“ върна едно попадение в добавеното време. Автор на гола стана Кристиан Ериксен, който се разписа с удар от дъгата на наказателното поле.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени