Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ученици представят благотворителен спектакъл в Перник

Благотворителен спектакъл под наслов "Коледна магия" ще се състои тази вечер в театралния салон "Георги Русев" в Перник. Инициативата е на ученици от Природо-математическата гимназия „Христо Смирненски“. 

Спектакълът се организира за четвърта поредна година. Събраните по време на концерта средства ще бъдат в подкрепа на 9-годишния Явор Генчов, който е с детска церебрална парализа и съпътстващи заболявания. Момчето има нужда от рехабилитация, която финансово е непосилна за семейството му. 

Срещу вход от 5 лева всеки, който желае и има възможност, може да стане част от благотворителната кауза. Паралелно с концерта във фоайето на Двореца на културата ще бъде организиран и благотворителен базар. Тази година в коледната магия на гимназистите ще се включи и едно от децата, за чието лечение са събирани средства в предходните кампании. 10-годишният Мони, който е имал тумор в мозъка, се възстановява от успешна операция в Германия и сега е изработил специално за проявата гривнички, с които ще участва в базара.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени