Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цацаров: Няма обвинени за убийството на 7-годишното момиче в Момчилград

| обновено на 18.12.17 в 18:30
Сотир Цацаров
Снимка: БГНЕС

Все още няма повдигнати обвинения за жестокото убийството на седемгодишното момиченце от Момчилград. Главният прокурор Сотир Цацаров отказа да потвърди или отрече, че има задържана близка на детето, за да не попречи на разследването.

Първоначалната версия, че малката Дамла е починала от задушаване, е дошла от съдебните медици от Пловдив и Кърджали, обясни Цацаров:

Става дума за задушаване, което не е причинено от материала, с който е обвързано и запушено лицето на детето, а е причинено предварително.

До часове трябва да стане ясно кой ще прави анализа на иззетия дотук ДНК материал, част от който е открит по тиксото, с което е била залепена устата на детето.

Ако експертите от Националния инcтитyт пo ĸpиминaлиcтиĸa и ĸpиминoлoгия ĸъм MBP се ангажират да направят незабавно ДНК-експертизата, тя ще бъде възложена на тях. Ако не, ще се плати на частна лаборатория, защото приоритет е спешността, обясни Цацаров. 

Той заяви, че майката на детето вече е била разпитана, но не каза нищо повече, освен че на този етап няма конкретно заподозрени.

Трудно е да се каже, че има лице, което е заподозряно. Има оперативни версии. Част от тези версии са далеч по-истинни от другите, но в крайна сметка нуждаем се от доказателства. В момента нещата са свързани с провеждането на разпити, на оперативни беседи, с изясняването на обкръжаващата среда и по местоработата на майката, и на детето, и всичко друго.

Същевременно жители на Момчилград поискаха бързо разкриване на убиеца на Дамла Муса.                               
Хората от града настояват за адекватни действия по разследването и заплашиха с протести, ако то не доведе до резултат.
Информация, че в следствения арест са задържани майката на момиченцето и нейна приятелка, която няма официално потвърждение, беше тиражирана от местни медии.  Убийството на детето днес беше основната тема в Момчилград. Хората се събираха на групи и коментираха случилото се, като изказваха различни версии. 
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени