Детското отделение на областната болница в Сливен получи модерна апаратура от "Българската Коледа"

Ултрамодерна апаратура за диагностика и лечение на стойност близо 48 хиляди лева получи от кампанията „Българската Коледа“ сливенската многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Иван Селимински“.  Дарението е предназначено за Отделението по детски болести. Това е второто дарение, което получаваме по линия на тази инициатива, уточнява д-р Люба Бъчварова, началник на отделението.

„Преди три години получихме от „Българската Коледа“ ехограф, а тази година получихме 4 апарата. Това са: подвижен рентгенов апарат, който е истинско бижу, получихме многоканален монитор за следене на основни жизнени функции, великолепна инфузионна помпа и спирометър, който е с многократна турбина и може да бъде използван от много пациенти.“

Отделението по детски болести към сливенската  многопрофилна болница „Д-р Иван Селимински“ е с капацитет 60 места, разпределени в интензивен сектор, сектори за кърмачета и деца до 3-годишна възраст, и деца до и над 14-годишна  възраст. Освен от областта тук идват за лечение и малки пациенти от съседните региони, пояснява д-р Люба Бъчварова, началник на отделението.

Апаратурата, с която сливенската болница вече разполага благодарение на „Българската Коледа“, ще се използва при лечението на тежко болни деца и ще повиши качеството на медицинско обслужване на малките пациенти на отделението, категорична е д-р Бъчварова.

„Това е едно безкрайно добро начинание, което се надявам, че ще продължи и през следващите години, защото то даде възможност на много индивидуални пациенти и много детски клиники в България да се оборудват със съвременна апаратура, да повиши качеството на живот и лечение на тези деца в клиниките, а тези, които са по домовете, да получат възможност за по-адекватно лечение. Изключително добра инициатива, аз просто нямам думи, за да благодаря за това, което получи нашето отделение!“

Болницата в Сливен е  едно от 30-те лечебни заведения в страната, които получават тази година ново оборудване по линия на благотворителната кампания.Още от категорията

Мелания отнася подигравки заради градинарските си занимания

Първата дама на САЩ Мелания Тръмп стана обект на подигравки заради снимки, които я показват как се занимава с градинарство в градината на Белия дом, пишат американските медии. На снимките, които са правени през септември миналата година, но се публикават едва сега в социалните мрежи, се вижда как госпожа Тръмп, облечена в скъпи дрехи,..

публикувано на 02.08.18 в 15:00

Над 2 милиона лева събра "Българската Коледа" от началото на 15-ото издание

Над 2 милиона лева събра "Българската Коледа" от началото на 15-ото издание на благотворителната кампания, съобщиха от прессекретариата на президента. Инициативата на държавния глава в подкрепа на спасения детски живот продължава. Към момента са изпратени над 484 хиляди дарителски есемеса на номер 1117 и гласови обаждания на 0900 1117.  От..

обновено на 26.12.17 в 11:05

За 14 години "Българската Коледа" е помогнала на над 3800 деца

"В подкрепа на спасения детски живот" продължава набирането на средства в кампанията "Българската Коледа". Снощи в Народния театър "Иван Вазов" се състоя традиционният благотворителен спектакъл под патронажа на президента на Република България. С дарените пари ще се подобрят възможностите за продължително лечение на деца, засегнати от..

обновено на 26.12.17 в 10:29

Михаела, страдаща от рядко метаболитно заболяване, се нуждае от помощта на „Българската Коледа“

Заболяването на Михаела е открито още преди 4 години, разказва бащата Калин Везиев : Трябваше време за диагностициране. Направиха редица изследвания и се откри, че това е метаболитно заболяване на обмяната на веществата в организма. За тези деца лечението е единствено чернодробна трансплантация, което пък има редица други усложнения и..

публикувано на 26.12.17 в 09:46

Семейството на 9-годишния Кристо Танев разчита на "Българската Коледа" за терапии в барокамера

Кристо Танев от Пловдив е на 9 години и е с диагноза "аутизъм". Състоянието му не позволява да ходи на училище. За него,  в дома им,  се грижат майка му Ирина Ирибозова и възрастните ѝ родители. Сред малкото варианти за социализацията на момчето  са посещенията  в един от  детските центрове в града, където то получава и специализирана помощ. Освен за..

публикувано на 25.12.17 в 18:59

Малкият Никола разчита на "Българската Коледа" за средства, за да си набави недостигащия му хормон на растежа

6-годишният Никола Велчев от Варна страда от недостиг на хормона на растежа и изостава в ръста си. Вече втора година семейството на Ники получава помощ за лекарства и терапия от Българската Коледа.  Майката Севда Велчева сподели, че семейството получава около 2400 лева, които отиват за закупуване на растежен хормон.  Ники почти е наваксал..

публикувано на 22.12.17 в 16:23

„Българската Коледа" помага на 5-годишния Димитър Атанасов

„Българската Коледа" помага на Димитър Атанасов от София. Детето е с диагноза аутизъм и с пари от благотворителната инициатива посещава психолог и логопед. 5-годишният Димитър е първо дете в семейството на Ирина Печева: На година и половина му се появиха тикове, но личната лекарка каза, че ще отшумят и така си живеехме с тези неща...

публикувано на 22.12.17 в 10:36