Детското отделение на областната болница в Сливен получи модерна апаратура от "Българската Коледа"

Ултрамодерна апаратура за диагностика и лечение на стойност близо 48 хиляди лева получи от кампанията „Българската Коледа“ сливенската многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Иван Селимински“.  Дарението е предназначено за Отделението по детски болести. Това е второто дарение, което получаваме по линия на тази инициатива, уточнява д-р Люба Бъчварова, началник на отделението.

„Преди три години получихме от „Българската Коледа“ ехограф, а тази година получихме 4 апарата. Това са: подвижен рентгенов апарат, който е истинско бижу, получихме многоканален монитор за следене на основни жизнени функции, великолепна инфузионна помпа и спирометър, който е с многократна турбина и може да бъде използван от много пациенти.“

Отделението по детски болести към сливенската  многопрофилна болница „Д-р Иван Селимински“ е с капацитет 60 места, разпределени в интензивен сектор, сектори за кърмачета и деца до 3-годишна възраст, и деца до и над 14-годишна  възраст. Освен от областта тук идват за лечение и малки пациенти от съседните региони, пояснява д-р Люба Бъчварова, началник на отделението.

Апаратурата, с която сливенската болница вече разполага благодарение на „Българската Коледа“, ще се използва при лечението на тежко болни деца и ще повиши качеството на медицинско обслужване на малките пациенти на отделението, категорична е д-р Бъчварова.

„Това е едно безкрайно добро начинание, което се надявам, че ще продължи и през следващите години, защото то даде възможност на много индивидуални пациенти и много детски клиники в България да се оборудват със съвременна апаратура, да повиши качеството на живот и лечение на тези деца в клиниките, а тези, които са по домовете, да получат възможност за по-адекватно лечение. Изключително добра инициатива, аз просто нямам думи, за да благодаря за това, което получи нашето отделение!“

Болницата в Сливен е  едно от 30-те лечебни заведения в страната, които получават тази година ново оборудване по линия на благотворителната кампания.Още от категорията

Над 2 милиона лева събра "Българската Коледа" от началото на 15-ото издание

Над 2 милиона лева събра "Българската Коледа" от началото на 15-ото издание на благотворителната кампания, съобщиха от прессекретариата на президента. Инициативата на държавния глава в подкрепа на спасения детски живот продължава. Към момента са изпратени над 484 хиляди дарителски есемеса на номер 1117 и гласови обаждания на 0900 1117.  От..

обновено на 26.12.17 в 11:05

За 14 години "Българската Коледа" е помогнала на над 3800 деца

"В подкрепа на спасения детски живот" продължава набирането на средства в кампанията "Българската Коледа". Снощи в Народния театър "Иван Вазов" се състоя традиционният благотворителен спектакъл под патронажа на президента на Република България. С дарените пари ще се подобрят възможностите за продължително лечение на деца, засегнати от..

обновено на 26.12.17 в 10:29

Михаела, страдаща от рядко метаболитно заболяване, се нуждае от помощта на „Българската Коледа“

Заболяването на Михаела е открито още преди 4 години, разказва бащата Калин Везиев : Трябваше време за диагностициране. Направиха редица изследвания и се откри, че това е метаболитно заболяване на обмяната на веществата в организма. За тези деца лечението е единствено чернодробна трансплантация, което пък има редица други усложнения и..

публикувано на 26.12.17 в 09:46

Семейството на 9-годишния Кристо Танев разчита на "Българската Коледа" за терапии в барокамера

Кристо Танев от Пловдив е на 9 години и е с диагноза "аутизъм". Състоянието му не позволява да ходи на училище. За него,  в дома им,  се грижат майка му Ирина Ирибозова и възрастните ѝ родители. Сред малкото варианти за социализацията на момчето  са посещенията  в един от  детските центрове в града, където то получава и специализирана помощ. Освен за..

публикувано на 25.12.17 в 18:59

Малкият Никола разчита на "Българската Коледа" за средства, за да си набави недостигащия му хормон на растежа

6-годишният Никола Велчев от Варна страда от недостиг на хормона на растежа и изостава в ръста си. Вече втора година семейството на Ники получава помощ за лекарства и терапия от Българската Коледа.  Майката Севда Велчева сподели, че семейството получава около 2400 лева, които отиват за закупуване на растежен хормон.  Ники почти е наваксал..

публикувано на 22.12.17 в 16:23

„Българската Коледа" помага на 5-годишния Димитър Атанасов

„Българската Коледа" помага на Димитър Атанасов от София. Детето е с диагноза аутизъм и с пари от благотворителната инициатива посещава психолог и логопед. 5-годишният Димитър е първо дете в семейството на Ирина Печева: На година и половина му се появиха тикове, но личната лекарка каза, че ще отшумят и така си живеехме с тези неща...

публикувано на 22.12.17 в 10:36

Три модерни апарата за рискови бебета е получила Клиниката по неонатология в Майчин дом тази година

Инициативата Българската Коледа е в разгара си. Със средствата от кампанията се подпомагат индивидуални терапии на деца със здравни проблеми /и за такива случаи вече разказахме/, но част от събраните дарения отиват и за нова медицинска апаратура. Една от болниците, които редовно получава подкрепа от Българската Коледа, е Майчин дом. В..

обновено на 21.12.17 в 15:49