Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министърът на европредседателството и министърът на културата показаха ремонтираните зали в НДК

Снимка: БГНЕС

Приключи ремонтът на НДК в частта, в която ще се провеждат всички срещи и заседания за Българското европредседателство. В празничните дни, вече на спокойствие от придружаващи събития в двореца, ще се направи последно почистване и довършителни дейности.

В сряда министърът за Българското европредседателство Лиляна Павлова ще внесе в МС окончателния вариант на събитията за европредседателството, които вече са 270. Има дни, в които в НДК ще се провеждат по седем до осем паралелни събития. 32 от тях са на най-високо ниво. Първото ще се състои на 11 и 12 януари. Входът за европредседателството е противоположен на сегашния, смятан за централен на двореца.

Министърът на културата Боил Банов оцени достойнствата на основната зала, в която ще се провеждат заседанията по време на европредседателството. В Европа в момента няма такава зала. 12 милиона лева са изхарчени за системата за сигурност:

Това е гордостта в момента на НДК. Сърцето на председателството ще бъде тук.

Министър Лиляна Павлова обясни какво е подменено:

Залата наистина е уникална, защото е оборудвана с най-модерно и високотехнологично оборудване, както и от гледна точка на осветление, звук, светлина.

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Таня Милушева.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна