Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Малкият Деян се нуждае от ежедневна рехабилитация, защото рискува да бъде обездвижен

Деян Дойчинов е на 4 години, живее с родителите и по-малкият си брат в град Перник. Той е с детска церебрална парализа и епилепсия - комбинация, която усложнява осигуряването на рехабилитация за него. Това е така, защото много малко от държавните центрове приемат за лечение деца, които имат и двете заболявания.

Единствения вариант за родителите на Деян е да ползват услугите на частен център, който той трябва да посещава всеки ден, за да бъде извършвана необходимата му ежедневна рехабилитация. Яна, майката на Деян, е принудена да пътува по няколко пъти до София, тъй като в град Перник няма заведения, които да отговарят на специалните нужди на Деян.

Яна научава за „Българската Коледа" от други родители, а помощта, която получава, определя като безценна, защото с тези средства осигурява рехабилитация на Деян поне за три месеца.

Деян, обаче, не трябва да остава без рехабилитация дори за една седмица, защото рискът да бъде обездвижен след това е много голям.

А Яна казва, че единственото, което и носи щастие, е здравето на децата й.

Да станеш дарител на "Българската Коледа" пък е още по-лесно. Просто изпрати SMS на номер 1117 за М-Тел, Vivacom и Telenor. С всеки SMS дарявате 1 лев на дете в беда. И не забравяте - кампанията "Българската Коледа" не завършва с коледните празници. SMS на 1117 можеш да изпратиш през цялата календарна година.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна