Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Радоев и Дони в криминалето "Детектив"

Снимка: Фейсбук

Дони и Иван Радоев си мерят егото в криминалето "Детектив" от Антъни Шафър, постановка на Надя Асенова на сцена-клуб "МаксиМ" в Театър "Българска армия".

Любопитното в нашия прочит е, че ние не залагаме на общоприетия модел на анализ, правен досега – на разликата във възрастта между двамата мъже, обясни в интервю за предаването "12+3" на програма "Хоризонт" режисьорът Надя Асенова:

Ние залагаме на един много екзистенциален мъжки казус, свързан с възможностите и потентността. По тази линия разработихме представлението. Тя се оказа една актуална линия, модерна, а всъщност основният проблем е, че двама мъже премерват егото си и имат нужда да докажат силата и характера си. От тук се раждат стъпалата в драматургията и ние ги осъществяваме доста любопитно. Това е нещо като игра, състезание между двама мъже. До голяма степен има и хазартен момент, има и желанието за победа на всяка цена. Това е актуален момент в днешния забързан ден, когато всички имаме нужда да бъдем добри и да си доказваме, че сме успяващи.

Цялото интервю с Надя Асенова можете да чуете от звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени