"Българската Коледа" за пореден път дари апаратура на Отделението по неонатология в Ямбол

Отделението по неонатология към Многопрофилна болница за активно лечение „Свети Пантелеймон“ - Ямбол и тази година получи нова апаратура по линия на инициативата „Българската Коледа“. Тя е предназначена за лечение и поддържане на жизнените функции на недоносените бебета и най-малките пациенти на лечебното заведение.

Можем да кажем, че неонатологичното отделение на ямболската болница е добре оборудвано и то благодарение на кампанията „Българската Коледа“, тъй като получаваме от тази инициатива нова апаратура за четвърти или пети път, пояснява д-р Ангелина Кунева.

Последното дарение от кампанията, на стойност над 43 хил. лв., е инфузионна помпа, която се използва за дозиране на медикаментите и неонатален респиратор за подпомагане на дишането при новородените или недоносени бебета.

Това е третият респиратор, който получаваме, но е в помощ за нас, защото все пак това е апаратура, тя се амортизира, нуждае се от подновяване и просто е необходимо, тъй като подпомага за по-качественото обслужване на тези малки пациенти.

Около 600 бебета средногодишно преминават през неонатологичното отделение на ямболската болница, към 10 % са недоносените, които се нуждаят от по-интензивни грижи.  През годините по линия на „Българската Коледа“ в отделението са доставени няколко кувьоза, инфузионни помпи, транспортен инкубатор, лампа за фототерапия и друга апаратура, необходима в ежедневната практика.

Благодарение на подобни кампании детските отделения в болниците са оборудвани и ние лекарите сме спокойни, че можем да помогнем на малките ни пациенти, подчертава д-р Кунева.Още от категорията

Мелания отнася подигравки заради градинарските си занимания

Първата дама на САЩ Мелания Тръмп стана обект на подигравки заради снимки, които я показват как се занимава с градинарство в градината на Белия дом, пишат американските медии. На снимките, които са правени през септември миналата година, но се публикават едва сега в социалните мрежи, се вижда как госпожа Тръмп, облечена в скъпи дрехи,..

публикувано на 02.08.18 в 15:00

Над 2 милиона лева събра "Българската Коледа" от началото на 15-ото издание

Над 2 милиона лева събра "Българската Коледа" от началото на 15-ото издание на благотворителната кампания, съобщиха от прессекретариата на президента. Инициативата на държавния глава в подкрепа на спасения детски живот продължава. Към момента са изпратени над 484 хиляди дарителски есемеса на номер 1117 и гласови обаждания на 0900 1117.  От..

обновено на 26.12.17 в 11:05

За 14 години "Българската Коледа" е помогнала на над 3800 деца

"В подкрепа на спасения детски живот" продължава набирането на средства в кампанията "Българската Коледа". Снощи в Народния театър "Иван Вазов" се състоя традиционният благотворителен спектакъл под патронажа на президента на Република България. С дарените пари ще се подобрят възможностите за продължително лечение на деца, засегнати от..

обновено на 26.12.17 в 10:29

Михаела, страдаща от рядко метаболитно заболяване, се нуждае от помощта на „Българската Коледа“

Заболяването на Михаела е открито още преди 4 години, разказва бащата Калин Везиев : Трябваше време за диагностициране. Направиха редица изследвания и се откри, че това е метаболитно заболяване на обмяната на веществата в организма. За тези деца лечението е единствено чернодробна трансплантация, което пък има редица други усложнения и..

публикувано на 26.12.17 в 09:46

Семейството на 9-годишния Кристо Танев разчита на "Българската Коледа" за терапии в барокамера

Кристо Танев от Пловдив е на 9 години и е с диагноза "аутизъм". Състоянието му не позволява да ходи на училище. За него,  в дома им,  се грижат майка му Ирина Ирибозова и възрастните ѝ родители. Сред малкото варианти за социализацията на момчето  са посещенията  в един от  детските центрове в града, където то получава и специализирана помощ. Освен за..

публикувано на 25.12.17 в 18:59

Малкият Никола разчита на "Българската Коледа" за средства, за да си набави недостигащия му хормон на растежа

6-годишният Никола Велчев от Варна страда от недостиг на хормона на растежа и изостава в ръста си. Вече втора година семейството на Ники получава помощ за лекарства и терапия от Българската Коледа.  Майката Севда Велчева сподели, че семейството получава около 2400 лева, които отиват за закупуване на растежен хормон.  Ники почти е наваксал..

публикувано на 22.12.17 в 16:23

„Българската Коледа" помага на 5-годишния Димитър Атанасов

„Българската Коледа" помага на Димитър Атанасов от София. Детето е с диагноза аутизъм и с пари от благотворителната инициатива посещава психолог и логопед. 5-годишният Димитър е първо дете в семейството на Ирина Печева: На година и половина му се появиха тикове, но личната лекарка каза, че ще отшумят и така си живеехме с тези неща...

публикувано на 22.12.17 в 10:36