Ивайло иска да стане програмист и да помага на всички деца с увреждания

Снимка: bgkoleda.bg
Половината от неговите 16 години Ивайло Карабанчев живее с диагнозата прогресивна мускулна дистрофия, тип Дюшен.
Майката на момчето Цветана Спирова разказва:
Когато синът ми беше на 8 години трябваше да направим генетични изследвания, за да можем да докажем неговата диагноза. В България това не се случи, защото ни казаха, че той е добре и няма заболяване. Наложи се да направим изследването в Белгия. Единствено Българската Коледа ни подкрепи тогава.
След поставянето на тежката диагноза, семейството на Ивайло се сблъсква с изключително големи трудности в своя живот:
Започна ходене по мъките, по болници. Казаха ми, че няма лечение за тази диагноза и държавата абдикира. Детето ми се нуждае от ежедневни рехабилитации, а по здравна каса му се полага терапия едва по 10 дни на всеки три месеца. Това не е достатъчно, разбира се. - казва Цветелина
Българската Коледа помага на Ивайло и благодарение на кампанията семейството се чувства много по-спокойно.
Българската коледа ни финансира за генетичното изследване. Оттогава до сега, кампанията се грижи за рехабилитацията на детето, която се провежда в Момин проход. Изключително благодарна съм, защото единствено Българската Коледа се грижи за деца с такъв тип заболявания. С нейна помощ и с наши усилия ходим на рехабилитация всеки ден. Ивайло се чувства по-добре, както физически, така и психически. - коментира майката. - Мечтая синът ми да се оправи. Това е надежда и очакване на всяка майка, която има дете с такова заболяване. Ивайло мечтае да проходи отново и да помага на всички останали деца. Той казва, че ще стане програмист и ще опита по всякакъв начин да помага на болни деца. Няма лек за мускулна дистрофия тип Дюшен, но се надявам, както измислиха лечение за спинална мускулна атрофия, скоро да има лечение и за дистрофия. Още веднъж казвам, че съм задължена на Българската Коледа, защото тя е единствената неправителствена организация, която помага на децата ни.

  • За да станеш дарител на Българската Коледа изпрати SMS на номер 1117 за М-Тел, Vivacom и Telenor.
    С всеки SMS дарявате 1 лев на дете в беда. И не забравяте - кампанията не приключва с коледните празници.
    SMS на 1117 можеш да изпратиш през цялата календарна година.
Още от категорията

Мелания отнася подигравки заради градинарските си занимания

Първата дама на САЩ Мелания Тръмп стана обект на подигравки заради снимки, които я показват как се занимава с градинарство в градината на Белия дом, пишат американските медии. На снимките, които са правени през септември миналата година, но се публикават едва сега в социалните мрежи, се вижда как госпожа Тръмп, облечена в скъпи дрехи,..

публикувано на 02.08.18 в 15:00

Над 2 милиона лева събра "Българската Коледа" от началото на 15-ото издание

Над 2 милиона лева събра "Българската Коледа" от началото на 15-ото издание на благотворителната кампания, съобщиха от прессекретариата на президента. Инициативата на държавния глава в подкрепа на спасения детски живот продължава. Към момента са изпратени над 484 хиляди дарителски есемеса на номер 1117 и гласови обаждания на 0900 1117.  От..

обновено на 26.12.17 в 11:05

За 14 години "Българската Коледа" е помогнала на над 3800 деца

"В подкрепа на спасения детски живот" продължава набирането на средства в кампанията "Българската Коледа". Снощи в Народния театър "Иван Вазов" се състоя традиционният благотворителен спектакъл под патронажа на президента на Република България. С дарените пари ще се подобрят възможностите за продължително лечение на деца, засегнати от..

обновено на 26.12.17 в 10:29

Михаела, страдаща от рядко метаболитно заболяване, се нуждае от помощта на „Българската Коледа“

Заболяването на Михаела е открито още преди 4 години, разказва бащата Калин Везиев : Трябваше време за диагностициране. Направиха редица изследвания и се откри, че това е метаболитно заболяване на обмяната на веществата в организма. За тези деца лечението е единствено чернодробна трансплантация, което пък има редица други усложнения и..

публикувано на 26.12.17 в 09:46

Семейството на 9-годишния Кристо Танев разчита на "Българската Коледа" за терапии в барокамера

Кристо Танев от Пловдив е на 9 години и е с диагноза "аутизъм". Състоянието му не позволява да ходи на училище. За него,  в дома им,  се грижат майка му Ирина Ирибозова и възрастните ѝ родители. Сред малкото варианти за социализацията на момчето  са посещенията  в един от  детските центрове в града, където то получава и специализирана помощ. Освен за..

публикувано на 25.12.17 в 18:59

Малкият Никола разчита на "Българската Коледа" за средства, за да си набави недостигащия му хормон на растежа

6-годишният Никола Велчев от Варна страда от недостиг на хормона на растежа и изостава в ръста си. Вече втора година семейството на Ники получава помощ за лекарства и терапия от Българската Коледа.  Майката Севда Велчева сподели, че семейството получава около 2400 лева, които отиват за закупуване на растежен хормон.  Ники почти е наваксал..

публикувано на 22.12.17 в 16:23

„Българската Коледа" помага на 5-годишния Димитър Атанасов

„Българската Коледа" помага на Димитър Атанасов от София. Детето е с диагноза аутизъм и с пари от благотворителната инициатива посещава психолог и логопед. 5-годишният Димитър е първо дете в семейството на Ирина Печева: На година и половина му се появиха тикове, но личната лекарка каза, че ще отшумят и така си живеехме с тези неща...

публикувано на 22.12.17 в 10:36