Ивайло иска да стане програмист и да помага на всички деца с увреждания

Снимка: bgkoleda.bg
Половината от неговите 16 години Ивайло Карабанчев живее с диагнозата прогресивна мускулна дистрофия, тип Дюшен.
Майката на момчето Цветана Спирова разказва:
Когато синът ми беше на 8 години трябваше да направим генетични изследвания, за да можем да докажем неговата диагноза. В България това не се случи, защото ни казаха, че той е добре и няма заболяване. Наложи се да направим изследването в Белгия. Единствено Българската Коледа ни подкрепи тогава.
След поставянето на тежката диагноза, семейството на Ивайло се сблъсква с изключително големи трудности в своя живот:
Започна ходене по мъките, по болници. Казаха ми, че няма лечение за тази диагноза и държавата абдикира. Детето ми се нуждае от ежедневни рехабилитации, а по здравна каса му се полага терапия едва по 10 дни на всеки три месеца. Това не е достатъчно, разбира се. - казва Цветелина
Българската Коледа помага на Ивайло и благодарение на кампанията семейството се чувства много по-спокойно.
Българската коледа ни финансира за генетичното изследване. Оттогава до сега, кампанията се грижи за рехабилитацията на детето, която се провежда в Момин проход. Изключително благодарна съм, защото единствено Българската Коледа се грижи за деца с такъв тип заболявания. С нейна помощ и с наши усилия ходим на рехабилитация всеки ден. Ивайло се чувства по-добре, както физически, така и психически. - коментира майката. - Мечтая синът ми да се оправи. Това е надежда и очакване на всяка майка, която има дете с такова заболяване. Ивайло мечтае да проходи отново и да помага на всички останали деца. Той казва, че ще стане програмист и ще опита по всякакъв начин да помага на болни деца. Няма лек за мускулна дистрофия тип Дюшен, но се надявам, както измислиха лечение за спинална мускулна атрофия, скоро да има лечение и за дистрофия. Още веднъж казвам, че съм задължена на Българската Коледа, защото тя е единствената неправителствена организация, която помага на децата ни.

  • За да станеш дарител на Българската Коледа изпрати SMS на номер 1117 за М-Тел, Vivacom и Telenor.
    С всеки SMS дарявате 1 лев на дете в беда. И не забравяте - кампанията не приключва с коледните празници.
    SMS на 1117 можеш да изпратиш през цялата календарна година.
Още от категорията

Над 2 милиона лева събра "Българската Коледа" от началото на 15-ото издание

Над 2 милиона лева събра "Българската Коледа" от началото на 15-ото издание на благотворителната кампания, съобщиха от прессекретариата на президента. Инициативата на държавния глава в подкрепа на спасения детски живот продължава. Към момента са изпратени над 484 хиляди дарителски есемеса на номер 1117 и гласови обаждания на 0900 1117.  От..

обновено на 26.12.17 в 11:05

За 14 години "Българската Коледа" е помогнала на над 3800 деца

"В подкрепа на спасения детски живот" продължава набирането на средства в кампанията "Българската Коледа". Снощи в Народния театър "Иван Вазов" се състоя традиционният благотворителен спектакъл под патронажа на президента на Република България. С дарените пари ще се подобрят възможностите за продължително лечение на деца, засегнати от..

обновено на 26.12.17 в 10:29

Михаела, страдаща от рядко метаболитно заболяване, се нуждае от помощта на „Българската Коледа“

Заболяването на Михаела е открито още преди 4 години, разказва бащата Калин Везиев : Трябваше време за диагностициране. Направиха редица изследвания и се откри, че това е метаболитно заболяване на обмяната на веществата в организма. За тези деца лечението е единствено чернодробна трансплантация, което пък има редица други усложнения и..

публикувано на 26.12.17 в 09:46

Семейството на 9-годишния Кристо Танев разчита на "Българската Коледа" за терапии в барокамера

Кристо Танев от Пловдив е на 9 години и е с диагноза "аутизъм". Състоянието му не позволява да ходи на училище. За него,  в дома им,  се грижат майка му Ирина Ирибозова и възрастните ѝ родители. Сред малкото варианти за социализацията на момчето  са посещенията  в един от  детските центрове в града, където то получава и специализирана помощ. Освен за..

публикувано на 25.12.17 в 18:59

Малкият Никола разчита на "Българската Коледа" за средства, за да си набави недостигащия му хормон на растежа

6-годишният Никола Велчев от Варна страда от недостиг на хормона на растежа и изостава в ръста си. Вече втора година семейството на Ники получава помощ за лекарства и терапия от Българската Коледа.  Майката Севда Велчева сподели, че семейството получава около 2400 лева, които отиват за закупуване на растежен хормон.  Ники почти е наваксал..

публикувано на 22.12.17 в 16:23

„Българската Коледа" помага на 5-годишния Димитър Атанасов

„Българската Коледа" помага на Димитър Атанасов от София. Детето е с диагноза аутизъм и с пари от благотворителната инициатива посещава психолог и логопед. 5-годишният Димитър е първо дете в семейството на Ирина Печева: На година и половина му се появиха тикове, но личната лекарка каза, че ще отшумят и така си живеехме с тези неща...

публикувано на 22.12.17 в 10:36

Три модерни апарата за рискови бебета е получила Клиниката по неонатология в Майчин дом тази година

Инициативата Българската Коледа е в разгара си. Със средствата от кампанията се подпомагат индивидуални терапии на деца със здравни проблеми /и за такива случаи вече разказахме/, но част от събраните дарения отиват и за нова медицинска апаратура. Една от болниците, които редовно получава подкрепа от Българската Коледа, е Майчин дом. В..

обновено на 21.12.17 в 15:49