17-годишната Росица Джовлекова се нуждае от подкрепата на "Българската Коледа"

Снимка: bgkoleda.bg

Години наред 17-годишната Росица Джовлекова от Девин е подпомагана от благотворителната инициатива „Българската Коледа“. Благодарение на милосърдието на хиляди хора и денонощната грижа на майка й Росица Маджарова, детето, което е с ДЦП и придружаващи заболявания почти целогодишно е на комплексно лечение в санаториума в Момин проход.

Роси се ражда здрава и прохожда. Разболява се и след настъпили усложнения от 2-годишна сяда в инвалидна количка. От тогава до днес, вече 15 години, битката с болестите продължава. 250 дни от годината момиченцето е на комплексно лечение в санаториума в Момин проход:Това е свързано със страшно много средства, труд, грижи. Всичко опира до пари. Единствено „Българската Коледа“ ни подпомага. Други институции са ни отказвали. /…/ Тя е много тежко увредена, но изглежда добре, защото добре се грижа за нея. Има щастливо излъчване.

Благодарение на грижите на майка й, медицинските екипи и рехабилитационните процедури, Роси вече е успяла да си възвърне емоциите и да държи главата си изправена.

Ние не се отказваме. Тя догодина ще навърши 18 години. Ще останем на едната мизерна пенсия от 138 лева и няма да мога да й купя памперсите, а тя се нуждае от специални диети, грижи, лекарства. Пенсията няма да ни е достатъчна. Тя трябва да се лекува. Имам нужда от Вашата подкрепа, каза още майката на Роси.

Целия репортаж чуйте в звуковия файл.


Още от категорията

Мелания отнася подигравки заради градинарските си занимания

Първата дама на САЩ Мелания Тръмп стана обект на подигравки заради снимки, които я показват как се занимава с градинарство в градината на Белия дом, пишат американските медии. На снимките, които са правени през септември миналата година, но се публикават едва сега в социалните мрежи, се вижда как госпожа Тръмп, облечена в скъпи дрехи,..

публикувано на 02.08.18 в 15:00

Над 2 милиона лева събра "Българската Коледа" от началото на 15-ото издание

Над 2 милиона лева събра "Българската Коледа" от началото на 15-ото издание на благотворителната кампания, съобщиха от прессекретариата на президента. Инициативата на държавния глава в подкрепа на спасения детски живот продължава. Към момента са изпратени над 484 хиляди дарителски есемеса на номер 1117 и гласови обаждания на 0900 1117.  От..

обновено на 26.12.17 в 11:05

За 14 години "Българската Коледа" е помогнала на над 3800 деца

"В подкрепа на спасения детски живот" продължава набирането на средства в кампанията "Българската Коледа". Снощи в Народния театър "Иван Вазов" се състоя традиционният благотворителен спектакъл под патронажа на президента на Република България. С дарените пари ще се подобрят възможностите за продължително лечение на деца, засегнати от..

обновено на 26.12.17 в 10:29

Михаела, страдаща от рядко метаболитно заболяване, се нуждае от помощта на „Българската Коледа“

Заболяването на Михаела е открито още преди 4 години, разказва бащата Калин Везиев : Трябваше време за диагностициране. Направиха редица изследвания и се откри, че това е метаболитно заболяване на обмяната на веществата в организма. За тези деца лечението е единствено чернодробна трансплантация, което пък има редица други усложнения и..

публикувано на 26.12.17 в 09:46

Семейството на 9-годишния Кристо Танев разчита на "Българската Коледа" за терапии в барокамера

Кристо Танев от Пловдив е на 9 години и е с диагноза "аутизъм". Състоянието му не позволява да ходи на училище. За него,  в дома им,  се грижат майка му Ирина Ирибозова и възрастните ѝ родители. Сред малкото варианти за социализацията на момчето  са посещенията  в един от  детските центрове в града, където то получава и специализирана помощ. Освен за..

публикувано на 25.12.17 в 18:59

Малкият Никола разчита на "Българската Коледа" за средства, за да си набави недостигащия му хормон на растежа

6-годишният Никола Велчев от Варна страда от недостиг на хормона на растежа и изостава в ръста си. Вече втора година семейството на Ники получава помощ за лекарства и терапия от Българската Коледа.  Майката Севда Велчева сподели, че семейството получава около 2400 лева, които отиват за закупуване на растежен хормон.  Ники почти е наваксал..

публикувано на 22.12.17 в 16:23

„Българската Коледа" помага на 5-годишния Димитър Атанасов

„Българската Коледа" помага на Димитър Атанасов от София. Детето е с диагноза аутизъм и с пари от благотворителната инициатива посещава психолог и логопед. 5-годишният Димитър е първо дете в семейството на Ирина Печева: На година и половина му се появиха тикове, но личната лекарка каза, че ще отшумят и така си живеехме с тези неща...

публикувано на 22.12.17 в 10:36