Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гласове и лица от Симфоничния оркестър на БНР: Христо Танев, втора част

Снимка: архив

В предпразничната вечер на 22 декември ще продължим темата от миналия петък. Срещаме слушателите с един от най-талантливите съвременни български инструменталисти – водача на виолончелите в СО на БНР Христо Танев. Получил солидно музикално образование при доайени на изпълнителското изкуство, той започва творческия си път като член на Камерния ансамбъл „Софийски солисти“, а от 1994 година до днес е концертмайстор и водач на виолончеловата група в Симфоничния оркестър на БНР. Има забележителни изяви и в областта на соловото и ансамблово музициране, особено след като през 2006 става част от състава на квартет „Димов“, преименуван през 2017 на квартет „Големинов“.
„Смело мога да кажа, че ако съм научил нещо след „Джулиард“, наистина много, това е било точно в работата ми с Димо Димов. Човек си мисли, че е научил всичко, но именно такива срещи му показват реалното му ниво“.
Още майсторски изпълнения на Христо Танев можете да чуете този петък (22 декември) от 23 часа на вълните на програма „Христо Ботев”.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени