Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Държавата удари ЕВН и ЧЕЗ с рекордните 12 милиона лева глоби, е водещото заглавие на вестник "Сега". Компаниите твърдят, че глобите са незаслужени и са натиск срещу чуждестранните инвеститори. Санкциите са заради липсващ втори свидетелски подпис в протоколи за подмяна на клиентски електромери.

Цените на парно и ток замръзват - това е водещото заглавие на днешния брой на "Стандарт". Има вероятност цените да се запазят и след април.

"БСП даде бюджета на Конституционния съд", информира "Дума". Социалистите са категорични, че гласуването на един и същ текст три пъти е недопустимо.

"Слух за оставка на вицепремиера Валери Симеонов обиколи парламента", съобщава "Стандарт". "Коалицията е стабилна" - уверява вестникът, като цитира представители на управляващите. От парламентарната група на патриотите коментирали пред журналисти, че и Борисов, и Симеонов били два остри камъка и сега имало совалки между ГЕРБ и Обединени патриоти.

По  официални данни повече от хиляда и сто души у нас са без дом, пише "Труд". В приютите за бездомни в София се подготвя коледна вечеря. Все повече жени са бездомни, казват служители от центровете за настаняване. Във Варна обаче почти половината места в общинския център са свободни. В Горна Оряховица евангелска църква приютява хората, а областният град Велико Търново все още няма такъв център. В Пловдив пък общината осигурява на прибраните без дом за зимата хора три пъти дневно храна, топла вода и парно отопление, но близо сто души са предпочели да останат да живеят на улицата, информира още "Труд".

Пловдивчани пълнят най-много кофите за смет, информира "Монитор". По 406 килограма боклук на човек се пада у нас за една година, според данни на официалната статистика. Изхвърляме двойно повече боклук от румънците.

Единодушно, но с разпри, депутатите отмениха мораториума за лекарствата, пише "Сега". Аптеките обаче предупредиха за друг проблем в здравеопазването ни - има риск пациентите да останат без лекарства по празничните дни, тъй като Здравната каса не е изплатила 70 милиона лева. От касата са обещали да преведат много малка част от сумата, която не е достатъчна за фармацевтите.

"И аз щях да наложа вето на закона за борба с корупцията", заявява бившият президент Росен Плевнелиев в интервю за "24 часа". Той смята, че Конституцията не бива да се променя заради преосмисляне на приватизацията. Плевнелиев оценява Румен Радев като президент на лявото и на русофилите.

Времето ще се затопли и в деня на Рождество Христово температурата ще достигне 15 градуса, съобщава "Телеграф". Топлото време ще се дължи на циклона Карина, поясняват метеоролози. Очаква се, като цяло, декември да завърши с необичайно за сезона топло време, с близо 4 градуса повече от нормалното.

Според директора на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов, скъпите пакети за празниците са се продали най-бързо. В интервю за "Монитор" той подчертава, че за ски у нас ще пристигнат 150 хиляди чужденци, което означава, че сезонът ще е успешен.

"Усмихни се, идват празници!", призовава, от първата си страница "24 часа".

От първа страница "Земя" пожелава здраве и сполука по случай Коледа.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна