Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Българската Коледа" помага на 5-годишния Димитър Атанасов

Снимка: bgkoleda.bg

„Българската Коледа" помага на Димитър Атанасов от София. Детето е с диагноза аутизъм и с пари от благотворителната инициатива посещава психолог и логопед.

5-годишният Димитър е първо дете в семейството на Ирина Печева: На година и половина му се появиха тикове, но личната лекарка каза, че ще отшумят и така си живеехме с тези неща. Около 2 годинки започна да ме притеснява, че не говори, започнахме да ходихме на логопед, но той си изоставаше доста с говорното развитие. На три годинки му поставиха диагноза детски аутизъм.

След тежък грип започнали гърчовете. Невролозите поставили диагноза епилепсия и назначили лечение: Детето се влоши. Назначиха ни втори медикамент – още по-зле стана. Доста време се лутахме по лекари.

Семейството е обиколило почти всички невролози в София: Психиатрите нищо не казват. Трябва да приемете детето такова, каквото е и от тук нататък се оправяй както можеш.

Ирина смята да кандидатства за подпомагане и догодина, а най-добрата терапия за Митко би струвала поне 800 лева на месец: Логопед и психолог са 400 лева на месец. Ерготерапевт и той е 30 лева на посещение. Някакъв спорт – 50-60 лева.

Целия репортаж чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!