Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новият спектакъл "Лисичета" ще се игаре на сцената на Народния театър в новогодишната вечер

Дарин Ангелов, Христо Петков и Теодора Духовника са главните актьори в новия спектакъл на Народния театър "Лисичета". В интервю за предаването "Преди всички" Ангелов разказа: Основната линия в пиесата между нас двамата с Христо Петков и Теодора Духовникова е, че ние сме двамата братя и една сестра, които предстои да станем много богати и трябва да разделим едни пари, и всеки иска да вземе малко повече. Идеята е в това, че самата класика на Лилиан Хелман е много актуална и до ден-днешен и вътре се засягат онези привързаности към материалното и тотално загубване на духовното и всякакви видове емоции само и само за да се спечели повече и да се стигне до братоубийство и такива тежки взаимодействия между близки и роднини.

В новогодишната вечер, на 31 декември, отново ще се играе спектакълът: Не за първи път играем на Нова година. Вече започва да се превръща в традиция Народният театър да играе премиерните си спектакли за сезона на Нова година. Наистина е изключително интересно и за много от хората е специален ден. Хората идват облечени официално и си го превръщат в един свои личен празник.

Започваме да губим идентичността си и поради тази причина се хващаме като удавник за сламка за първата по-човешка постъпка и я фаворизираме до такава степен, че я превръщаме в чудо, каза още актьорът.

Интервюто на Таня Величкова с Дарин Ангелов чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна