Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Станислава Пирчева: Добротата, всеотдайността и безкористното желание за помощ засилиха доверието ми в хората

Снимка: Ани Петрова

Добре съм, благодарение на всички вас и на тази огромна съпричастност и добро отношение, което срещам. Наистина, сега преминавам през едно изпитание, което ме накара да погледна по друг начин на живота и на хората. Попаднах в свят, в който добротата, всеотдайността и безкористното желание за помощ засили моето доверие в хората и чувството, че доброто прави чудеса. Това каза за предаването „Хоризонт за вас“ журналистът Станислава Пирчева, на която предстои операция от мозъчен тумор в Германия.


До момента са събрани 26 000 евро, сподели тя. Целта е средствата да бъдат събрани преди края на януари, за да бъде направена операцията, защото след това има риск от влошаване на състоянието ѝ.

Всекидневно срещам и говоря с много хора, които са съпричастни на моя проблем и засилват увереността ми, че всичко ще приключи успешно. Надявам се това наистина да е така. Благодаря на всеки човек, който с добра дума или дарителство ме приближава до спешното преодоляване на изпитанието, в което съм сега. Благодаря ви. 

Диагнозата ми се постави съвсем наскоро. За голямо съжаление обаче проблемът е възникнал в годините. Така стана, че всъщност нямах видими проблеми освен сълзене от окото, което не даваше симптоматика за нищо толкова сериозно. Затова и благодаря, че попаднах на много добър офталмолог в лицето на доктор Шандурков, който успя да разпознае наличието на нещо по-сериозно и поиска да се направи ядрено-магнитен резонанс. Оказва се, че този тумор се намира дълбоко зад окото, в непосредствена близост до очния нерв. Целта е да се запазят функциите на очния нерв и да не се загуби зрението ми.

Добрата новина е, че в Хановер, в клиниката, където ще ме оперират, заместник-директорът е един от водещите наши специалисти - доцент Венелин Герганов. Там ми дават гаранция за запазване на зрението без последващи терапии  и дай, Боже, без рецидиви.

Слушатели организираха два концерта в подкрепа на Станислава:

За съжаление, аз не можах да присъствам на концертите им, тъй като не съм в добра форма, но записите, които ми пратиха, бяха много мили, много изпълнени с настроение, с позитивизъм и с добро чувство, за което им благодаря.

Благотворителен концерт в помощ на Станислава ще се състои тази вечер в Първо студио на Българското национално радио. Сред изпълнителите, които ще участват, са Дичо Христов, Мариана Попова, Наско от Б.Т. Р., Калин Вельов, Йоанна Драгнева и Орлин Павлов. В програмата ще се включат и солисти от Оркестъра за народна музика на БНР. Концертът ще започне в 19.30 часа и ще се излъчва пряко по "Хоризонт". Молбата на организаторите е посетителите да дойдат малко по-рано. Поканите се продават на входа на БНР на цени от 5 и 10 лева.

Дарителската сметка за набиране на средства в "Райфайзен банк" е Raiffeisen Bank: IBAN BG53 RZBB 9155 1008 770 503
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени