Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът Доналд Тръмп подписа законопроекта за данъчната реформа в Съединените щати

Снимка: БТА

Американският президент Доналд Тръмп подписа указ, с който одобри най-голямото в историята на Съединените щати намаляване на данъците. Въпросният законопроект за намаление на данъци и други промени в данъчния кодекс на страната, беше приет от Конгреса на Съединените щати в сряда.

Тази реформа беше и едно от най-важните предизборни обещания на републиканеца по време на президентската му предизборна кампания, което той съумя да изпълни преди Коледа.
Подписвам документа днес, а не след 2 седмици на официална церемония, както беше опредвидено, за да спазя обещанието си към вас - данъчната реформа да е на бюрото ми преди Коледа, подчерта американският държавен глава.

С указа се променя данъчната политика на Съединените щати, като в това число спада корпоративният данък от 35% до 21%, както и се намаляват данъците на средната класа до 2025.
 
Ето тук е законопроектът за промени в данъците, с който се гордеем безкрайно много! Нещо значимо за американския народ, но и фантастично за икономиката ни, тъй като ще задържи американските компаниите в рамките на страната ни и няма да се налага да отварят офиси отвъд граница. Всичко тук е за бизнеса,  но най-вече за средната класа и за работещите. И корпорациите реагират изключително бурно- дори отвъд очакванията ми, добави Тръмп.

Преди време американският президент заяви, че тази мярка ще позволи в страната да се върнат 4 трилиона долара, които американци държат в офшорки заради високите данъчни ставки в страната.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени