Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коледният Капан в Пловдив отново показа множество ръчно изработени изделия

Капана, Пловдив
Снимка: Община Пловдив

С цветовете и ароматите на празника, с усещането за уют, красота и ведрост зарежда и днес Коледният Капан в Пловдив. Преобразеният артистичен квартал провокира всички, които искат да се отпуснат и помечтаят. Посрещат ги с усмивка  в малките ателиета и галерии, а разходката им покрай красивите къщички от Коледния базар може да бъде истинско преживяване сред разнообразието от уникалните ръчно изработени изделия на занаятчии и творци от цялата страна. Могат също да отворят сърцата си за благотворителни каузи, да се повеселят и танцуват около откритата сцена, където се изявяват различни групи и състави, както и безгрижно да се отпуснат с напитка в множеството заведения. 

Деца от няколко пловдивски училища, които са обединени в организация за залагаща в работата си на различни благотворителни каузи (последната е за набиране на средства за закупуване на кувьоз за Неонатологичното отделение на Университетската болница "Св. Георги"), са разположили щанд с ръчно изработени картички, децата се редуват да дежурят в няколкото празнични дни.

В Коледния Капан могат да се открият още няколко щанда, предлагащи ръчно изработени изделия с благотворителна цел.

В една от малките галерии има изложба от красиви ръчно изработени картички. Използваната техника е енкаустика или восъчна живопис.

Повече за ателиетата в Коледния Капан чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна