Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Искат затвор за Кристиано Роналдо

Кристиано Роналдо има проблеми с властите в Испания
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Испанската прокуратура е поискала затвор за голямата звезда на "Реал" (Мадрид) Кристиано Роналдо, съобщава "El Pais". Изданието разкрива съдебни протоколи, в които ръководителката на правосъдното министерство Каридад Гомес Морело настоява носителят на пет „Златни топки” да не се измъква чист.

Съвсем сериозно, имаме хора в затвора, които не са платили 125 000 евро, пледира Каридад Гомес Моурело за твърда санкция срещу португалеца.

Общо 14,7 милиона евро е сумата, която 32-годишният футболист е укрил като данъци. Самият Роналдо се изказва вече пред съда през август и писмено потвърди, че е запознат със законите и не е заобикалял правилата. Все още не е ясно какво решение ще вземе съда и дали ще се стигне до процес, а за това нещата може да се протакат още една година. Ако се стигне до официално обвинение, Роналдо се застрашен от затвор и висока глоба.

Случаят напомня на този на Лионел Меси. Аржентинецът бе осъден през май на 21 месеца затвор. В Испания обаче осъдените през предишни провинения и при присъди за затвор под две години не е задължително да влизат в сила. Така в крайна сметка звездата на "Барселона" плати само 3,7 милиона евро глоба.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!