Благотворителна инициатива в Хасково събра 8 000 лева за ин витро процедури

Семейство Стефанови
Снимка: Дора Атанасова

1502 бебета са проплакали у нас с помощта на фондация "Искам бебе" - за 10-те години на съществуването ѝ. Това са около 150 български деца на година, констатират експертите с гордост.

Семейство Стефанови от 11 години чакали своето първо дете. Антоанета разказа за предаването „Преди всички“, че със съпруга ѝ още от начало са знаели, че ще имат проблеми със забременяването. Тя забременяла успешно от втория опит преди 7 години, но направила спонтанен аборт и загубила двете бебета. Направила общо 8 опита, преди да се обърне към друга фондация – „Майки за донорство“, които организирали успешното зачеване на сина, който тя сънувала няколко пъти. 

За да могат и други жени да осъществят мечтата си да имат бебе, по инициатива на областния управител на Хасково Станислав Дечев се проведе благотворителна инициатива. Събрани са над 8 000  лева, които вече са дарени на фондация „Искам бебе“, за да бъдат подпомогнати още български жени.


Още от категорията
Думите влияят върху мисленето, настроението, поведението, а защо не и върху физическото здраве?

Думите разболяват, думите лекуват?

Като оставим настрана „сензационните“ открития, че конкретни думи предизвикват конкретни заболявания, си струва да знаем повече за въздействието на словото върху мисленето, настроението, поведението, а защо не и върху физическото здраве на човека. Според Александра Заркова, поведенчески и холистичен психотерапевт, думите сами по себе си нито могат да..

публикувано на 20.03.18 в 17:20

В регионалните екоинспекции могат да се подават сигнали за бедстващи щъркели

Сигнали за бедстващи щъркели могат да се подават в регионалните инспекции по околната среда. Десетки щъркели попаднаха в капана на лошото време в Шуменско и Силистренско. В село Зарица група мъже спасиха пет птици от измръзване. Когато намерите диво животно или птица в бедстващо състояние, е необходимо да подадете сигнал на телефона на..

публикувано на 20.03.18 в 17:18

КЗД проверява дали общинските сгради, банките и местата за забавления са достъпни за хора с увреждания

Комисията за защита от дискриминация започва проверки на държавни и общински сгради, банки и  места за забавления в цялата страна, за  това доколко те са достъпни за хората с увреждания.  Проверките са част от кампанията на Комисията за достъпна архитектурна среда „Достъпна България“, стартирала в края на миналата година.  За сградите, до които..

публикувано на 20.03.18 в 17:18

За изграждането на електронна система за таксуване в градския транспорт на София се състезават 10 фирми

10 фирми участваха в обществената поръчка за изграждане на Електронна система за таксуване в градския транспорт на София. Тикет системата ще бъде свързана с метрото и ще обхване 1 300 превозни средства. В тях ще бъдат монтирани камери за видеонаблюдение за по-голяма сигурност при пътуването.   Системата ще помогне за намаляване на гратисчиите в..

публикувано на 20.03.18 в 17:06
Операта в Русе

Над 200 артисти от Държавната опера в Русе с отворено писмо за финансирането на съставите

Над 200 артисти от Държавната опера в Русе са подписали отвореното писмо, изпратено до министър-председателя, до министъра на културата, парламентарните групи, синдикатите, всички институции, които имат отношение към културните институти. В него те настояват да се преразгледа методиката за финансиране на съставите и търсят отговорност за..

публикувано на 20.03.18 в 17:01
Самолет „Хоук“ на британския аеробатичен тим „Ред ароус“

Разби се британски самолет във ВВС база в Уелс

Самолет, използван от британския аеробатичен тим „Ред ароус“, се разби днес в Уелс, предаде Би Би Си. Въздушни линейки били пратени към мястото на катастрофата - база на ВВС на остров Ангълси в северната част на Уелс. Според Би Би Си на борда на самолета е имало двама души. Други британски медии твърдят, че е имало катапултиране. Говорител..

публикувано на 20.03.18 в 17:00

Здравната карта за София област е предадена на МЗ със 100 болнични легла повече

С близо 100 повече легла за болнично лечение и рехабилитация предвижда новата здравна карта на София област, изготвена от Областен консултативен съвет по здравеопазване. Документът е предаден на здравното министерство, за да стане част от Национална здравна карта, след като документът, изготвен през 2016 година беше отхвърлен от съда. Чрез картата се..

публикувано на 20.03.18 в 16:33