Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Армин Ян Хофман - един австриец, който завладя България с гласа си

Снимка: Армин Ян Хофман

Гостът ни в предаването „Кой кой е“ е роден във Виена, но от няколко години живее в София. Още от дете той има страст към музиката, а първото си изпълнение записва през 1992 година. По-голямата част от песните му са немски шлагери и вече няколко години поред забавлява гостите на Коледните базари в столицата. Той има издадени два албума и притежава гласа, чара и харизмата, които карат хората да затанцуват, веднага щом чуят неговите песни. Представяме ви певецът Армин Ян Хофман.


Нашият гост казва, че се чувства много добре в България. Най-забавните ситуации, в които попада, когато идва в нашата страна, са свързани с българския език и жестовете с глава, чрез които хората изразяват съгласие или отрицание.

В началото винаги използвах речник, за да говоря. Един път бях в кафенето. Исках да поръчам двойно кафе с мляко и сода. Под масата държах речника и казах на сервитьорката „Може ли едно двойно кафе и газирана вода“. Тя поклати глава настрани. Аз с учудване казах „Но защо не, аз мога да ги заплатя“. Чак в последствие се разбрахме.

СнимкаВъпреки трудностите с езика, Армин споделя, че в София работи по-спокойно и се чувства много продуктивен. Той има участия в различни концерти, конкурси, коледни сбирки и базари, Октобърфест, участва в заснемането на филми и музикални клипове на български изпълнители. Страстта му към музиката се запалва, когато е още в детската градина:

Когато бях дете знаех една песничка за магданоза. Изпълнявах я в детската градина. Учителката толкова много я хареса, че я научи наизуст и я преподаваше в клас на останалите. В училище участвах в хор, където пеехме Бийтълс, Елвис Пресли. Тогава  започнах и да пиша песни.

Първата песен, която Армин Ян Хофман записва в България е „Ich hab sehnsucht nach dir“ - „Копнея за теб“, която е изключително мелодична и има способността да накара всеки да затанцува. Тази година музикантът представи нов аранжимент на песента си „Писмо до дядо Коледа“. Изпълнението е нежно и с красиво звучене, а текстът разкрива една лична емоционална история на нашия гост.

Армин Ян Хофман казва, че ще продължава да радва аудиторията с традиционни шлагери и през 2018 година, а за 14 февруари ще ни изненада с нова романтична песен.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна