Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров с лесен съперник в Бризбейн

Григор Димитров се класира за финала в Лондон
Снимка: nittoatpfinals.com

Защитаващият титлата си Григор Димитров ще започне участието си в тазгодишното издание на турнира в Бризбейн (Австралиая) във втория кръг с двубой срещу представителя на домакините Джон Милман или срещу квалификант.
 
Третият в световната ранглиста българин  е поставен под номер 1 в основната схема и ще почива в първия кръг, а ако преодолее втория, в четвъртфиналите възможи съперници ще са му -  Денис Шаповалол (Канада), Кайл Едмънд (Великобритания), Хьон Чун (Република Корея) и Жил Мюлер (Люксембург).
 
Евентуален противник на хасковлията  в полуфиналите би могъл да бъде австралиецът Ник Кирьос, а в долната половина на схемата най-интересните имена са тези на Анди Мъри (Великобритания) и Милош Раонич (Канада).
 
Освен на в турнира по единично в Бризбейн, Димитров ще играе и в надпреварата на  двойки, а негов партньор ще бъде американецът Райън Харисън. В първия кръг българо-американския тандем ще има за съперници австралийци - бившият водач в световната ранглиста Лейтън Хюит и Джордън Томпсън, които участват с "уайлд кард".
 
Наградният фонд на турнира в Бризбейн е 468 910 щатски долара.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени