Публикуваха докладите на БАН за АЕЦ "Белене"

Снимка: БГНЕС

БАН публикува на интернет страницата си двата доклада за АЕЦ "Белене" - междинния и варианта, който беше предаден на енергийното министерство.

Оповестяването им беше поискано от учените, след като се появиха съмнения, че е бил оказван натиск те да променят заключенията си и изводите да са, че проектът може да бъде осъществен. И в двата публикувани днес доклада има варианти, според които страната ни може да има нужда от нови мощности при определени условия.

Докладите се публикуват със съгласието на поръчителя им - Българския Енергиен Холдинг. От тях е заличена поверителната информацията за дружествата от холдинга.

Още от категорията
Халид ал-Фалих

Петролът поскъпва след изявление на Саудитска Арабия за възможно удължаване на действащото споразумение и след края на годината

Петролът поскъпва в началото на търговията в понеделник, парирайки част от ценовия си спад, регистриран през миналата седмица, след като през уикенда енергийният министър на Саудитска Арабия Халид ал-Фалих заяви, че ОПЕК и останалите големи производители като Русия могат да намерят начини за продължаване на тяхното сътрудничество по отношение на..

публикувано на 22.01.18 в 11:00

Български проект с черна муха на финала на конкурс в Амстердам за бизнес с кауза

Проект за производство на протеини от органични отпадъци е българският финалист в международния конкурс за социално предприемачество Chivas Venture.Българският стартъп NASEKOMO, чийто социално отговорен бизнес се базира на концепцията за кръгова икономика, ще представи страната ни на глобалния финал на конкурса през май месец. Наградният фонд в..

публикувано на 22.01.18 в 10:59

Агенция "Фич" повиши с една степен дългосрочния кредитен рейтинг на Испания до "А-"

В края на миналата седмица агенция "Фич" повиши с една степен суверенния дългосрочен кредитен рейтинг на Испания до "А-",   цитирайки силният подем на испанската икономика и подобряващата се фискална картина на страната, съобщава Франс прес. В същото време "Фич" определи стабилна перспектива пред новия кредитен рейтинг на страната и..

публикувано на 22.01.18 в 10:04

Владислав Горанов и Георги Костов ще бъдат изслушани за българската централизирана система за акцизите

Финансовият министър Владислав Горанов и директорът на Агенция "Митници" Георги Костов ще бъдат изслушани за българската централизирана система за акцизите. Това ще стане на съвместно заседание на вътрешната и бюджетната комисии в парламента. Според БСП акцизната система е била манипулирана с цел укриване на ДДС, акцизи и мита...

публикувано на 22.01.18 в 08:52

Саудитска Арабия смята, че сътрудничеството за намаляване на предлагането на петрол трябва да продължи и през следващите години

Сътрудничеството между производителите на петрол във и извън ОПЕК за намаляване на предлагането трябва да продължи и през следващите години. Това заяви министърът на енергетиката на Саудитска Арабия Халед ал-Фалех на международна конференция в Оман. Фалех подчерта ефективността на споразумението от ноември 2016 година за ограничаване на добивите,..

публикувано на 21.01.18 в 23:35

За първи път България е партньорска страна на световното изложение "Зелена седмица” в Берлин

За първи път в историята на световното изложение "Зелена седмица” в Берлин България е партньорска страна. Страната ни традиционно участва в това най-голямо изложение в света в областта на храните и земеделието, където освен тесните специалисти участват и политици, защото по време на "Зелената седмица" се подготвят и не малко политически решения..

публикувано на 20.01.18 в 12:26

Финансовите перспективи пред Западните Балкани, разгледани на престижния форум Euromoney

Европейската перспектива за страните от Западните Балкани минава и през редица икономически реформи и стабилизиране на финансовата система. Подобна е картината и в други държави от Източна Европа. Затова техните успехи и провали бяха сред основните теми на най-престижния европейски финансов форум - Euromoney, провеждан ежегодно във Виена...

публикувано на 20.01.18 в 11:03