Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Меси: Дузпите са моята слабост

Лионел Меси
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Дузпите са моята слабост и трябва да ги тренирам по-често. Това призна пред сръбското издание "Blic" Лионел Меси. 30-годишната звезда на "Барселона" призна, че иска да бъде перфектен, но има и слабости в играта му.

Искам да бъда перфектен, но все още има някои неща в играта, в които трябва да се подобрявам, за да достигна възможно най-високото ниво, каза Лионел Меси. Статистиката подкрепя неговото изказване. От четири дузпи за първенство през настоящия сезон Меси е пропуснал две. Дори неговият общ баланс е далеч от убедителен. Общо 100 пъти е шутирал Меси от бялата точка, пропускайки 22 от тези дузпи. Все пак от 17 мача в Примера дивисион аржентинецът се е разписвал в 15 от тях.

Вкъщи говорим малко за футбол. Трябва нещо особено да се случи в "Барселона" или с Аржентина, за да говорим по време на ядене за футбол. Понякога си мечтая за разходка с моето семейство, без да ме спират фенове на всяка крачка, хвърля поглед Лионел Меси и върху личния си живот. Аржентинецът не може да си представи, че някой ден ще има треньорска кариера. 

Най-вероятно няма да бъда треньор, но има още достатъчно време. Винаги може да се случи така, че да променя мнението си, добави Лионел Меси.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна