Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВнР: Българите в засегнатите от зимната буря части на САЩ да се информират за развитието на метеорологичната обстановка

| обновено на 05.01.18 в 08:34
Снимка: ЕПА/БГНЕС

От Българското външно министерство препоръчаха на българските граждани в засегнатите от мощната зимна буря североизточни части на САЩ да се информират за развитието на метеорологичната обстановка. При необходимост българските граждани могат да се свържат с дипломатическите ни представителства във Вашингтон, Ню Йорк, Чикаго и Лос Анджелис, посочват още от външното ни министерство.

Зимната буря, която доведе до хаос по пътищата в североизточната част на Съединените щати, стана причина за смъртта на най-малко 17 души. Близо 4000 полета бяха отменени вчера. Снегът покри североизточното крайбрежие на САЩ, както и източна Канада. Снежната покривка в Бостън може да достигне 45 см, а крайбрежните райони на места са наводнени.

Бурята, известна като "бомбения циклон", се очаква да продължи да нанася щети и през уикенда. Експерти предупреждават, че днес и утре може да се стигне и до температурни рекорди. Близо 60 милиона души се намират на пътя на бурята. Разпространено е предупреждение за лошо време от Мейн до части от Джорджия. Сняг валя дори в южния щат Флорида. Губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо, който вчера обяви извънредно положение, заяви, че "ситуацията продължава да се влошава".





БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени