Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Пежо" ще наеме допълнително 600 работници за френския си завод в Хорден

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Компанията "Пежо" планира да разкрие допълнително 600 нови работни места в завода си в град Хорден, Северна Франция, за да отговори на силното търсене на автомобили, произвеждани там, съобщава агенция MarketWatch.

Френската автомобилна компания обаче допълни, че планираният новоназначен персонал ще бъде предимно с временни договори за 18 месеца напред.

Този ход е в отговор на силното търсене на Peugeot Expert и Traveler, както и на моделите на компания Citroen Jumpy и SpaceTourer, които се произвеждат в завода в Хорден от 2016-а година насам.

Трябва да се има предвид, че този завод в Северна Франция обединява лекотоварни автомобили на марките Citroen и Peugeot в съвместната автомобилна компания, както и производство за Toyota Motor Corp., с която Peugeot има споразумение за партньорство.

Резултатите, постигнати от тези автомобили в Европа, ни насърчиха да приспособим и подкрепим изключителната динамика на продажбите, създавайки нов производствен екип, заяви директорът по производството на компанията в Северна Франция.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени