Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ще бъде ли Опра Уинфри конкурент на Тръмп в битката му за втори мандат в Белия дом

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Пламенната реч на Опра Уинфри по време на церемонията по връчването на наградите "Златен глобус" в неделя предизвика спекулации в медиите и социалните мрежи, че американската телевизионна звезда може да се кандидатира за президент на Съдинените щати през 2020 г., предаде ДПА.

Опра Уинфри стана първата афроамериканка, получила наградата  "Сесил Б. Демил", която се присъжда на човек с невероятен принос в света на развлекателната индустрия. В речта си при приемането на наградата Уинфри обяви настъпването на нова ера за жените и момичетата, малтретирани от мъже.

Мисля, че носенето на черно в знак на солидарност е една стъпка. Това, което кампанията "Времето изтече" прави с фонда за правна защита, е важна стъпка. За всички нас беше много важно кампанията да не засяга само жените на Холивуд, защото ние вече сме привилегирована група, но да обхване и жените в света, защото няма култура, раса, религия, политика, работно място, което да не е било засегнато
, каза Уинфри по време на церемонията.

Самата Уинфри опроверга спекулациите, че може да се кандидатира за президент, съобщи Блумбърг, но според нейния дългогодишен партньор Стедман Греъм, тя не е изключила категорично тази възможност. Си Ен Ен цитира двама приятели на 63-годишната медийна звезда, които казват, че тя действително мисли да се кандидатира като демократ и че нейни приближени я подтикват да обяви това свое намерение.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп безусловно смята да се кандидатира за втори мандат в Белия дом на изборите през 2020 т., защото постиженията му говорят сами за себе си, каза пред журналисти снощи неговият заместник - говорител Хоган Гидли, цитиран от ДПА.

Ние бихме приветствали всеки съперник на президента в борбата му за преизбиране, независимо дали това е Опра Уинфри или някой друг, каза Гидли.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна