Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Дерменджиев треньор в Казахстан

Снимка: БГНЕС

Бившият старши-треньор на футболния ни шампион "Лудогорец" (Разград) Георги Дерменджиев все пак ще продължи кариерата си в първенството на Казахстан. Дерменджиев вече е в бившата съветска република и може да се смята за треньор на "Ордабасъ" (Шимкент). Утре "Ордабасъ" заминава на първия си зимен лагер в Турция и в деня на заминаването най-вероятно 63-годишният пловдивчанин ще бъде представен пред местните медии. Първият зимен лагер ще продължи до 28-и януари.

"Ордабасъ" завърши на 3-о място в крайното класиране през миналата година и през лятото на 2018-а година ще се включи в квалификационните кръгове на Лига Европа. Дерменджиев преди близо месец беше пред договор с друг местен тим - "Иртиш" (Павлодар), но тогава двете страни не се разбраха.

През миналата година "Ордабасъ" постигна най-големия си успех- 3-о място в класирането под ръководството на руснака Алексей Петрушин.

Но в клуба се смени цялото ръководство и новият мениджмънт предпочете да вземе и нов треньор.

В Казахстан работят още български треньори. Никола Спасов е начело на "Кизил-Жар", а негов помощник ще бъде Виктор Димитров. В "Астана" нов договор подписа Станимир Стоилов, а там негови асистенти ще бъдат Саид Ибраимов и Цанко Цветанов. Стойчо Младенов пък води "Кайсар".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени