Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Магдалена Малеева: Средата не се променя с ежедневно мрънкане

Снимка: БГНЕС

„Ти си повече от това, което мислиш“ – така е озаглавена новата кампания на Американското посолство. Тя е продължение на кампанията, която стартира в средата на миналата година. Едно от лицата на кампанията е тенисистката Магдалена Малеева. В предаването „Хоризонт до обед“ тя каза:

Включих се в кампанията, защото идеята й е да покаже, че нещата зависят от нас и всеки един има значение. За да вървиш напред, да растеш като човек, нещата зависят от теб. Не винаги ще намираш правилния път, но той трябва да се търси постоянно. Дори да сбъркаш по пътя, трябва да продължиш.

За да се променя средата, е много важно да има добрите примери, категорична е Малеева и добави:

Това се опитвам да правя аз. За да повярват повече хора, че нещата зависят от тях, ние трябва да покажем, че има хора, които правят нещата нормално, по правилата, че не всички са маскари, че не всички са платени. Средата не се променя с ежедневно мрънкане – кой колко е корумпиран. Средата се променя, ако има добри примери, които хората да виждат. /…/ Това някой понякога да сбърка, понякога да се провалиш, е нещо нормално в живота на човек. Грешката, провала, несправянето с нещо са важни и те трябва да се случват, за да може човек да си намери правилния път.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!