Eмисия новини
от 22.00 часа

Свилен и Георги от "Остава" - за сингъла "Формула", за два филма с техни песни и най-скорошните им проекти

Снимка: личен архив
Днес в сутрешното "Радиокафе" ни гостуваха Свилен и Георги от група "Остава". Получи се един разговор с много настроение за какво ли не - за техния нов сингъл от албума "Океан", който се казва "Формула". Решили са да го представят сега, защото "нямаше как да се състезаваме с Дядо Коледа и Jingle Bells през декември" (по думите на Свилен).

Всъщност сега си му е дошло времето. "Формула" е от онези пени, които радиото ги обича, има нещо от духа на "Бийтълс"... чуйте я. Иначе на "Остава" им предстои един много интересен акустичен проект на 17 януари и след това "любовен концерт" - разбира се, на 14 февруари. Предстои им и (поне така се надяват) едно мини национално турне.

Стана сума и за тенис (Георги е от най-добрите тенисисти сред музикантите, а Свилен е фен от сой), и за радиосредатата у нас, за хубавата музика и къде да я открием и (много) за кино! И това не е случайно - с песен на "Остава" (а именно "Стоп") завършва новият прекрасен български филм "Дъвка за балончета", друга тяхна песен звучи (даже де я свирят в кадър) в "18 процента сиво" по романа на Захари Карабашлиев... Така че годината започва както си трябва за "Остава"!
А ние слушаме "Формула"-та за добро настроение!
Чуйте Свилен, Георги и новата им песен - в звуковия файл.
Още от

Последно в

Всички новини в Култура: днес | вчера