Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валентин Ганев постави Бергманова пиеса в „Армията“

БНР Новини
Снимка: Театър „Българска армия“ / Иван Дончев

„След репетицията“ от Ингмар Бергман е първата премиера за 2018 година в театър „Българска армия“. Постановката по пиесата на големия шведски режисьор и сценарист е дело на актьора Валентин Ганев.
Този текст много добре приляга на това относително ново камерно пространство „Миракъл“ – то е за изкушени от театъра, за зрители, които искат да надникнат още по-навътре в театъра – ако може, в „кухнята“, ако може, зад кулисите, да разберат как се смесват подправките, как се „готви цялата манджа“.
Тази пиеса е за театъра – за живота като театър и театъра като живот, репетицията като живот и какво се случва, след като свърши един репетиционен период. В края на краищата, човешкият живот е една репетиция, едно повторение, ежедневие и накрая има голямо представление или представяне и …почивка.

В ролята на режисьора се превъплъщава Веселин Ранков, а на младата актриса и майка ѝ – Гергана Плетньова и Стефка Янорова.
Премиерните представления на „След репетицията“ са на 11 и 15 януари на камерната сцена „Миракъл“ в театър „Българска армия“.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!