Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров срещу квалификант на Australian open 2018

Снимка: БТА

Григор Димитров ще играе срещу квалификант в първата среща от Откритото първенство на Австралия по тенис. При успех, във втория кръг го очаква отново квалификант.

Евентуални съперници на третия в света българин в третия кръг биха могли да бъдат испанецът Давид Ферер и руснакът Андрей Рубльов, които се срещат помежду си още на старта на турнира. Точно Рубльов сложи край на надеждите на Димитров за нещо значимо в последния турнир от Големия шлем, след като през септември го победи на Откритото първенство на САЩ.

Австралиецът Ник Кирьос, който победи Димитров през миналата седмица на полуфиналите в Бризбейн, може да се срещне с българина в четвъртия кръг, но преди това местният любимец ще трябва да се справи с бившия финалист в Мелбърн Жо-Вилфрид Цонга.

В четвъртфиналите като най-опасен изглежда американецът Джак Сок, спечелил преди малко повече от два месеца турнира "Мастърс" в Париж, а ако достигне до полуфиналите, Димитров ще може да срещне водача в основната схема Рафаел Надал. Двамата се срещнаха в тази фаза на турнира и през миналия сезон, когато испанецът победи в маратонски петсетов двубой.

В долната част на схемата са настоящият шампион Роджър Федерер, шесткратният първенец в Мелбърн Новак Джокович, както и швейцарецът Стан Вавринка и аржентинецът Хуан Мартин дел Потро.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени