Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жельо Бойчев: Вотът на недоверие е шанс да се види кой от коя страна е

Правителството на Борисов е основният генератор на нестабилност в страната

Жельо Бойчев
Снимка: БГНЕС

Страната се нуждае от стабилност и сигурност, но нашето твърдение, че правителството на г-н Борисов е основният генератор на нестабилност в страната, се потвърждава от всички събития, на които бяхме свидетели през последните седмици. Това каза в предаването "Нещо повече" Жельо Бойчев, заместник-председател на парламентарната група на БСП.

В сериозната политика не може да има място за обиди и емоции, коментира Бойчев след оповестеното решение БСП самостоятелно да внесе вота на недоверие към кабинета, след преговори с ДПС за подкрепа.

Няма как да имаш съвместни действия, когато партньорът, с който си започнал това, има разбиране, че нямате готовност или качества да предоставите алтернатива на страната
, заяви Жельо Бойчев, като допълни:

Не считам, че може да бъде приемливо поведение, в което в предизборна кампания твърдиш едно, декларираш едни обещания, влизаш в парламента и, както се казва, много бързо взимаш завоя и се явяваш едва ли не крепител и патерица на това управление.

Имаше партии, които бяха превърнали корупцията и борбата с корупцията в свое мото в предизборната кампания. Този вот дава шанс да се види кой от коя страна е. Кой е от страната на управлението, кой е от страната на опозицията.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна