Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Барселона", "Еспаньол" и "Севиля" са четвъртфиналисти за Купата на краля в Испания

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Барселона" се класира за четвъртфиналите на футболния турнир за Купата на краля в Испания след разгромна победа с 5:0 над "Селта". Каталунците спечелиха с общ резултат 6:1 и продължават похода си към четвърти пореден трофей в турнира. "Барселона" реши мача още през първите 30-ина минути, когато паднаха четири от головете. Лионел Меси вкара две бързи попадения (13 и 15-а минути), а Жорди Алба направи 3:0 в 28-а минута. Гостите трудно се ориентираха на терена в тези минути и груба грешка в отбрана позволи на Луис Суарес да вкара за 4:0 в 31-а минута. През втората част двубоят се доиграваше, като Иван Ракитич оформи крайното 5:0 три минути преди края. Новото попълнение на "Барселона" Филипе Коутиньо аплодираше изявите на своите съотборници от трибуните на "Камп Ноу".   

Другият отбор от Барселона - "Еспаньол", също се класира за четвъртфиналите след победа с 2:0 като гост на "Леванте". Баптистао и Морено се разписаха до почивката и "Еспаньол" спечели с общ резултат от двата мача 3:2.

"Севиля" продължава напред след рутинна победа у дома с 2:1 над "Кадис". Андалусийците взеха първия мач с 2:0 и на реванша спокойно довършиха задачата си, триумфирайки с общ резултат 4:1.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени