Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Представиха Георги Дерменджиев в „Ордабасъ“

Георги Дерменджиев
Снимка: БГНЕС

Георги Дерменджиев бе представен днес като нов старши треньор на „Ордабасъ“ (Шимкент) от Казахстанската Суперлига по футбол. Назначението бе направено още във вторник, но страните досега мълчаха. 63-годишният Дерменджиев днес е бил представен пред отбора на събрание на всички играчи, служители и хора от щаба. В щаба на шампиона с „Лудогорец“ влиза руският треньор на вратарите Александър Зайцев, работил по-рано в тимовете на „Жетису“ и „Тобол“.

Поздравявам ви с настъпилата Нова 2018-а година, с началото на новия сезон. Най-важното е вие да се трудите добросъвестно в тренировките, да спазвате дисциплината, както в играта, така и в бита, извън терена. Ние ще си поставим само най-високи задачи и в първенството, и в европейските турнири. И съм уверен, че ако изпълнявате всички указания на треньорския щаб, при нас ще се получи всичко, обърна се Дерменджиев към футболистите.

Кариерата на Дерменджиев като треньор започва през 1989/99 година в „Спартак“ (Пловдив), след това е минал през доста тимове, като с „Литекс“ е шампион като помощник треньор. Същата е ситуацията и в „Лудогорец“, където отначало е помощник на Ивайло Петев, но след това става старши и постига най-големите си успехи- три пъти като старши е шампион на България с „орлите“ от Разград, а също така класира тима и в групите на Шампионската лига.

Дерменджиев стана четвъртият треньор от България, който ще работи през новото първенство в Казахстан след Станимир Стоилов („Астана“), Стойчо Младенов („Кайсар“) и Никола Спасов („Кизил-Жар“). През миналия сезон начело на „Иртиш“ (Павлодар) бе Димитър Димитров-Херо, който спечели бронзовите медали, но напусна, за да поеме функциите в „Лудогорец“.

Другата новина от „Ордабасъ“ е, че футболистите са си получили всички дължими суми от 2017 г. Новината е потвърдена пред местните медии от трима играчи, като става дума и за заплати, и за премии, и за допълнителните бонуси.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени