Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съвместна акция в Кипър, Холандия и България разби група за нелегално разпространение на тв програми

При обиски в София и Петрич органите на реда са иззели близо 140 сървъра, използвани за незаконната дейност

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Българската специализирана прокуратура и властите в Кипър и Холандия неутрализираха група за нелегално разпространение на телевизионни програми. Събраните в рамките на акцията веществени и други доказателства ще бъдат изпратени на правосъдните органи в Кипър, където се води досъдебното производство по случая, съобщават от спецпрокуратурата. 

Групата за нелегално разпространение на телевизионни програми по интернет е образувана и ръководена от пребиваващ у нас гръцки гражданин. В изпълнение на съдебна поръчка от Република Кипър, спецследователи са претърсили адреси в София и Петрич, откъдето са иззели близо 140 сървъра, използвани за незаконна дейност, по-голямата част от които са се намирали в две специално оборудвани помещения в столицата, наети от въпросния гръцки гражданин. Други негови сънародници са държали такива помещения в Петрич. 

Събраните доказателства сочат, че чрез иззетите сървъри телевизионни програми са били транслирани незаконно към абонати в Кипър, Холандия и България поне от края на май 2017-та година, съобщават още от спецппрокуратурата.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна