Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Райън Гигс се яви на интервю за селекционер на Уелс

Райън Гигс (вдясно) се яви на интервю за селекционер на Уелс
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Райън Гигс се яви на интервю за свободния мениджърски пост на уелския национален отбор по футбол, съобщават британските медии.

Легендарният футболист на „Манчестър Юнайтед“ работи като телевизионен коментатор след края на своята кариера на „Олд Трафорд“. 44-годишният Гигс бе помощник в щаба на бившия мениджър на „червените дяволи“ Луис ван Гаал. „Юнайтед“ и Гигс се разделиха през 2016 г., когато Ван Гаал напусна 20-кратните шампиони на Англия. 

Уелс е без мениджър след раздялата си с Крис Колмън през ноември. Специалистът изведе „драконите“ до полуфиналите на Евро 2016 във Франция. 47-годишният Колмън пое „Съндърланд“ в края на миналата година.

Познавам отбора и работата. Имаме играч от световна класа в състава в лицето на Гарет Бейл. Имаме и други силни футболисти, както и млади талантливи играчи. Би било великолепно да поема отбора, коментира Гигс пред вестник „Таймс“.

Гигс, който има 64 мача с екипа на Уелс, беше временен мениджър на „Юнайтед“ след напускането на Дейвид Мойс през пролетта на 2014 година.

Марк Хюз, който работи в „Стоук Сити“ между 2013 и 2018 година, е другият кандидат да поеме уелския национален тим.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!