Eмисия новини
от 07.00 часа

От София Юнкер приветства постигнатия напредък за съставяне на коалиционно правителство в Германия

Жан-Клод Юнкер
Снимка: БГНЕС

От София председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер приветства постигнатия напредък за съставяне на коалиционно правителство в Германия. На съвместна пресконференция с българския премиер Бойко Борисов, Юнкер подчерта важната роля на Берлин за Евросъюза:

Много съм доволен от това, което християндемократите и Германската социалдемократическа партия са постигнали като резултат за обща бъдеща политика. Това е позитивен и конструктивен принос за постигане на целта, която е от съществено значение и за Европа. Така че съм удовлетворен от новините, но щастлив в политиката не мога да бъда никога.

От своя страна премиерът Бойко Борисов изрази надежда в Германия по-скоро да се стигне до съставяне на правителство, което ще е от решаващо значение за пълноценната работа по ключовите въпроси в Европейския съвет.

Дай боже, скоро бял дим да излезе и от Берлин и да имаме една наистина пълноценна работа на колегите в Германия и съответно в Съвета и по тези толкова важни решения, които имаме да вземаме. 


Още от

Последно в България

Всички новини в България: днес | вчера

Най-четени