Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От София Юнкер приветства постигнатия напредък за съставяне на коалиционно правителство в Германия

Жан-Клод Юнкер
Снимка: БГНЕС

От София председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер приветства постигнатия напредък за съставяне на коалиционно правителство в Германия. На съвместна пресконференция с българския премиер Бойко Борисов, Юнкер подчерта важната роля на Берлин за Евросъюза:

Много съм доволен от това, което християндемократите и Германската социалдемократическа партия са постигнали като резултат за обща бъдеща политика. Това е позитивен и конструктивен принос за постигане на целта, която е от съществено значение и за Европа. Така че съм удовлетворен от новините, но щастлив в политиката не мога да бъда никога.

От своя страна премиерът Бойко Борисов изрази надежда в Германия по-скоро да се стигне до съставяне на правителство, което ще е от решаващо значение за пълноценната работа по ключовите въпроси в Европейския съвет.

Дай боже, скоро бял дим да излезе и от Берлин и да имаме една наистина пълноценна работа на колегите в Германия и съответно в Съвета и по тези толкова важни решения, които имаме да вземаме. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени