КТ "Подкрепа": Осигурените сами да избират режима на получаване на средствата от частните пенсионни фондове

Димитър Манолов
Снимка: БГНЕС

КТ "Подкрепа" настоява осигурените лица сами да избират режима, по който ще получават пенсия от частните пенсионни фондове, независимо от размера на сумата, която е натрупана в индивидуалните им партиди. До понеделник синдикалните и работодателските организации трябва да изготвят позиции по предложена от социалното министерство концепция, която регламентира изплащането на сумите от допълнителното задължително пенсионно осигуряване.

Президентът на "Подкрепа" Димитър Манолов заяви:

Ако си искаш цялата сума, тегли си я, без значение какво имаш по партидата си. Мисля, че това е изключително либерален подход, освен това той ще даде възможност на някои хора с тези средства примерно да започнат някакъв дребен бизнес - да боравим, така, с обикновен изказ, за да ни разберат хората.

Подобна позиция вече изразиха и от Българската стопанска камара. В предложената от държавата концепция се дава възможност на  осигурените да избират три варианта за изплащането на натрупаните в личните им партиди средства, но изборът зависи от размера им.Свързани новини

Дискутира се регламент за изплащането на пенсиите от частните фондове

Работна група с участието на пенсионно-осигурителните дружества подготви концепция, с която се регламентира изплащането на пенсиите от допълнителното задължително пенсионно осигуряване. 15-и януари е срокът, в който работодателските и синдикалните..

публикувано на 12.01.18 в 14:32
Още от категорията

Източник от ЕЦБ: Нямаме правни основания, за да оценяваме български банки

Източник от Европейската централна банка опроверга пред „Хоризонт“ информацията, че нейни надзорници ще пристигнат през ноември, за да оценят 6 банки във връзка с кандидатурата на България за чакалнята на еврозоната ERM2. „Условията трябва да са на..

публикувано на 22.10.18 в 20:15

10-имата финалисти в „Мениджър на годината 2018“ оглавяват компании с общ приход над 2,6 млрд. лева

65 висши мениджъри от 24 сектора на икономиката подадоха документи за участие в 11-ия конкурс „Мениджър на годината.” 41 от тях преминаха във втория етап на надпреварата след безпристрастна оценка по редица показатели по специално..

обновено на 22.10.18 в 18:13

Проектобюджет 2019 през погледа на експертите

"Бюджетът изглежда малко странно на фона на изпълненията от предходните три години – през следващата година прогнозира дефицит, при положение, че три години подред имаме излишъци. Това е още по-озадачаващо предвид очакванията за забавянето на..

публикувано на 22.10.18 в 17:58

Тръмп се фокусира върху създаване на допълнителни лостове, с които да накара Китай "да страда повече"

Доналд Тръмп няма намерение да облекчава митата за Китай, посочват три източника, които са разбрали за това в лични разговори с президента на САЩ, съобщава сайтът Axios.com. Същите източници дори твърдят, че Тръмп иска китайските лидери да изпитат..

публикувано на 22.10.18 в 17:47

Повече пари за социална политика, образование, отбрана и заплати в проектобюджета за 2019 г.

Министерството на финансите публикува днес проекта за бюджета за 2019 г., като посочи, че приоритети в него са социалната политика, образованието, отбраната, политиката по доходите и по-справедливи субсидии за общините. В сферата на..

обновено на 22.10.18 в 16:00

Бизнесът определи масовата подмяна на касови апарати като пореден удар за икономиката

Бизнесът определя масовата подмяна на касовите апарати заради новите изисквания на приходната агенция като пореден удар върху легалната икономика.  Старите фискални устройства трябва да излязат от употреба до края на март следващата година, срок,..

обновено на 22.10.18 в 15:42

Повишение на европейските акции след подем на фондовите борси в Китай и Италия

Европейските акции поскъпват предпазливо по време на търговията в понеделник, намирайки подкрепа от възходящото рали на азиатските борси, след като властите в Китай се ангажираха да осигурят допълнителни стимули, за да стабилизират втората по сила..

публикувано на 22.10.18 в 14:56