КТ "Подкрепа": Осигурените сами да избират режима на получаване на средствата от частните пенсионни фондове

Димитър Манолов
БГНЕС

КТ "Подкрепа" настоява осигурените лица сами да избират режима, по който ще получават пенсия от частните пенсионни фондове, независимо от размера на сумата, която е натрупана в индивидуалните им партиди. До понеделник синдикалните и работодателските организации трябва да изготвят позиции по предложена от социалното министерство концепция, която регламентира изплащането на сумите от допълнителното задължително пенсионно осигуряване.

Президентът на "Подкрепа" Димитър Манолов заяви:

Ако си искаш цялата сума, тегли си я, без значение какво имаш по партидата си. Мисля, че това е изключително либерален подход, освен това той ще даде възможност на някои хора с тези средства примерно да започнат някакъв дребен бизнес - да боравим, така, с обикновен изказ, за да ни разберат хората.

Подобна позиция вече изразиха и от Българската стопанска камара. В предложената от държавата концепция се дава възможност на  осигурените да избират три варианта за изплащането на натрупаните в личните им партиди средства, но изборът зависи от размера им.Свързани новини

Дискутира се регламент за изплащането на пенсиите от частните фондове

Работна група с участието на пенсионно-осигурителните дружества подготви концепция, с която се регламентира изплащането на пенсиите от допълнителното задължително пенсионно осигуряване. 15-и януари е срокът, в който работодателските и синдикалните..

публикувано на 12.01.18 в 14:32
Още от категорията

КНСБ алармира за случаи на трудова експлоатация на български работници в Германия

КНСБ алармира за случаи на трудова експлоатация на български работници в Германия. Синдикалните експерти са констатирали много нарушения както на българското, така и на германското законодателство.  Един от драстичните примери е този на българка,..

публикувано на 19.01.18 в 18:46

Нобеловият лауреат Робърт Шилер предсказва "пълен колабс" на биткойна

Биткойнът може да "се срине напълно", въпреки че може да продължи да съществува в продължение на един век, заяви нобеловият лауреат Робърт Шилер , сравнявайки истерията около криптовалутите с т.нар. "Мания по лалета" в Холандия преди близо 400..

публикувано на 19.01.18 в 17:43

До края на годината САЩ изпреварва Саудитска Арабия като един от водещи петролни производители в света

Международната агенция по енергетика (МАЕ) прогнозира, че през 2018-а година Съединените щати ще изпреварят Саудитска Арабия като втория най-голям производител на петрол след Русия, тъй като компаниите, занимаващи се с шистов добив, ще увеличат значително..

публикувано на 19.01.18 в 16:59

Националната банка на Гърция премахна зависимостта си от Механизма за осигуряване на спешна ликвидност

Националната банка на Гърция е успяла да премахне изцяло зависимостта си от Механизма за спешна банкова ликвидност (програмата ELA) на Европейската централна банка, съобщава "Уолстрийт Джърнъл", цитирайки източници, запознати с въпроса. Трябва да се..

публикувано на 19.01.18 в 15:39

Солидно понижение на британските продажби на дребно в края на миналата година

Продажбите на дребно във Великобритания отбелязаха през декември по-силен от очакваното спад, приключвайки по този начин най-слабата година за търговията на дребно на Острова от 2013-а насам в резултат на високата инфлация, която навреди на..

публикувано на 19.01.18 в 15:06

БНБ отчита влошаване на платежния баланс на страната през ноември 2017 година

През ноември 2017 година платежният баланс на България излезе на дефицит. В рамките на първите единадесет месеца на изминалата година той остава позитивен, но бележи известно влошаване спрямо същия период на 2016-а година, показват данни на Българската..

публикувано на 19.01.18 в 12:54

Разширяване на излишък по текущата сметка на еврозоната през ноември 2017-а

След два поредни месеца на свиване излишъкът по текущата сметка на еврозоната се разшири през ноември 2017-а година в резултат на по-солиден ръст на износа от този на вноса, показват данни на Европейската централна банка (ЕЦБ). Положителният баланс по..

публикувано на 19.01.18 в 12:21