КТ "Подкрепа": Осигурените сами да избират режима на получаване на средствата от частните пенсионни фондове

Димитър Манолов
Снимка: БГНЕС

КТ "Подкрепа" настоява осигурените лица сами да избират режима, по който ще получават пенсия от частните пенсионни фондове, независимо от размера на сумата, която е натрупана в индивидуалните им партиди. До понеделник синдикалните и работодателските организации трябва да изготвят позиции по предложена от социалното министерство концепция, която регламентира изплащането на сумите от допълнителното задължително пенсионно осигуряване.

Президентът на "Подкрепа" Димитър Манолов заяви:

Ако си искаш цялата сума, тегли си я, без значение какво имаш по партидата си. Мисля, че това е изключително либерален подход, освен това той ще даде възможност на някои хора с тези средства примерно да започнат някакъв дребен бизнес - да боравим, така, с обикновен изказ, за да ни разберат хората.

Подобна позиция вече изразиха и от Българската стопанска камара. В предложената от държавата концепция се дава възможност на  осигурените да избират три варианта за изплащането на натрупаните в личните им партиди средства, но изборът зависи от размера им.Свързани новини

Дискутира се регламент за изплащането на пенсиите от частните фондове

Работна група с участието на пенсионно-осигурителните дружества подготви концепция, с която се регламентира изплащането на пенсиите от допълнителното задължително пенсионно осигуряване. 15-и януари е срокът, в който работодателските и синдикалните..

публикувано на 12.01.18 в 14:32
Още от категорията

Доларът поскъпва след позитивната оценка на шефа на Фед за американската икономика

Щатският долар поскъпва на валутния пазар, след като председателят на Фед Джером Пауъл направи позитивна оценка за представянето на икономиката на САЩ и в същото време сякаш омаловажи потенциално негативното влияние на търговското напрежение в..

публикувано на 17.07.18 в 18:23
Джером Пауъл от Фед

Джером Пауъл: Фед ще продължава да повишава постепенно лихвените ставки

Председателят на Федералния резерв Джером Пауъл заяви във вторник пред банковата комисия на Сената, че силният икономически растеж и стабилната инфлация би трябвало да задържат централната банка на САЩ по пътя на постепенно повишаване на..

публикувано на 17.07.18 в 17:55

Размерът на акциза на бездимните цигари ще бъде уточнен преди второ четене на законопроекта

Окончателният размер на акциза на бездимните нагреваеми цигари ще бъде уточнен преди второто четене на промените в Закона за акцизите и данъчните складове. Това стана ясно след заседание на парламентарната комисия за наблюдение на приходните агенции. Новата..

публикувано на 17.07.18 в 17:16

Германия: Очакваме финансовите министри от Г-20 да подчертаят, че търговските рестрикции вредят на всички

Търговските конфликти и възможните сътресения на финансовите пазари представляват най-големи рискове за глобалната икономика, заяви във вторник пред Ройтерс неназован високопоставен германски служител, добавяйки, че министрите на финансите на Г-20..

публикувано на 17.07.18 в 17:07

Позитивен отскок на индустриалното производство в САЩ през юни

Индустриалното производство нарасна през юни малко по-силно от очакваното, парирайки изненадващото свиване през май благодарение на солиден отскок в промишленото производство и на по-нататъшен растеж в минно-добвия сектор, което е пореден сигнал за..

публикувано на 17.07.18 в 16:55

Понижение на европейските борси след спад в телекомуникационния сектор и преди показанията на шефа на Фед

Основните европейски фондови индекси се оцветиха в червено по време на търговията във вторник в резултат най-вече на солиден натиск от продажби в телекомуникационния сектор, като в същото време инвеститорите са в очакване на предстоящите важни..

публикувано на 17.07.18 в 16:30

Единна система за туристическа информация срещу сивия сектор

Министерството на туризма ще се бори със сивата икономика чрез единна система за туристическа информация. Тя ще заработи от май следващата година. Системата ще свърже в реално време регистрите на местата за настаняване с Министерството на туризма,..

публикувано на 17.07.18 в 16:10