КТ "Подкрепа": Осигурените сами да избират режима на получаване на средствата от частните пенсионни фондове

Димитър Манолов
Снимка: БГНЕС

КТ "Подкрепа" настоява осигурените лица сами да избират режима, по който ще получават пенсия от частните пенсионни фондове, независимо от размера на сумата, която е натрупана в индивидуалните им партиди. До понеделник синдикалните и работодателските организации трябва да изготвят позиции по предложена от социалното министерство концепция, която регламентира изплащането на сумите от допълнителното задължително пенсионно осигуряване.

Президентът на "Подкрепа" Димитър Манолов заяви:

Ако си искаш цялата сума, тегли си я, без значение какво имаш по партидата си. Мисля, че това е изключително либерален подход, освен това той ще даде възможност на някои хора с тези средства примерно да започнат някакъв дребен бизнес - да боравим, така, с обикновен изказ, за да ни разберат хората.

Подобна позиция вече изразиха и от Българската стопанска камара. В предложената от държавата концепция се дава възможност на  осигурените да избират три варианта за изплащането на натрупаните в личните им партиди средства, но изборът зависи от размера им.Свързани новини

Дискутира се регламент за изплащането на пенсиите от частните фондове

Работна група с участието на пенсионно-осигурителните дружества подготви концепция, с която се регламентира изплащането на пенсиите от допълнителното задължително пенсионно осигуряване. 15-и януари е срокът, в който работодателските и синдикалните..

публикувано на 12.01.18 в 14:32
Още от категорията

Манолова: Високите сметки за март кредитират безлихвено „Топлофикация София“

Общественият защитник Мая Манолова е настояла пред изпълнителния директор на "Топлофикация София" Сашо Чакалски енергийното дружество да информира по ясен и разбираем начин абонатите си как са формирани драстично по-високите сметки за март в сравнение с..

публикувано на 23.04.18 в 20:19

Ускоряване на промишлената и на активността в сферата на услугите на САЩ през април

Бизнес активността в промишлената и в сферата на услугите на САЩ се ускори изненадващо силно през април, отразявайки стабилната експанзия на водещата световна икономика, показват предварителни данни на агенция IHS Markit. Индексът PMI, измерващ..

публикувано на 23.04.18 в 18:00

Любомир Дацов: Трябва да си напишем домашното в България, за да влезем в еврозоната

"Tрябва да си напишем домашното в България, за да постигнем национална цел, защото за мен присъединяването към еврозоната, влизайки първо в механизма REM II, след това присъединяването към зоната, е национален приоритет, т.е. ние трябва да..

публикувано на 23.04.18 в 17:53

САЩ снижават тона спрямо руския алуминиев гигант "Русал"

Финансовото министерство на САЩ сякаш открехна днес вратата за евентуално облекчаване на санкциите спрямо руския производител на алуминий "Русал", отбелязвайки, че компанията би могла да продължи да изнася важния метал, ако олигархът Олег Дерипаска..

публикувано на 23.04.18 в 17:41

Финландия отказва да разшири експеримента с базовия доход

Финландското правителство реши да не разширява ограничения експеримент за плащане на безусловен базов доход (ББД), който предизвика широк интерес по света, предаде Би Би Си.   В момента 2000 безработни получават по 560 евро ББД на месец...

публикувано на 23.04.18 в 17:22

Тримесечни върхове за долара след ръст на доходността на облигациите на САЩ към нивото от 3%

Щатският долар поскъпва към най-високи нива от януари насам, след като доходността на 10-годишните американски държавни облигации се повиши съвсем близо до важната психологическа бариера от 3,0% за пръв път от януари 2014-а година, достигайки на..

публикувано на 23.04.18 в 16:38

„Шкода“ представи новия си кросоувър, предназначен за Китай

„Шкода“ представи новия си кросоувър Skoda Kamiq, предназначен само за китайския пазар, съобщават от компанията. Колата прилича на Skoda Karoq, която вече се продава в Европа. Кросоувърът е с 1,5-литров двигател, 110 конски сили и конструкцията е..

публикувано на 23.04.18 в 15:17